II. Zsolnay Fesztivál - 2013. május 20. hétfő

2013. május 20. 08:00 - Dél-Dunántúl

II. Zsolnay Fesztivál hétfői programjai:

élmény.jpg10.00-18.00 Inkubátor Ház
Az ÉlményMűhely – Nemzetközi Mozgalom az Élményközpontú Matematika-oktatásért 2008-ban indult útjára a magyarországi Ars GEometrica művészet és tudományközi találkozók nemzetközi elismertségnek örvendő tudósai, művészei és pedagógusai összefogásával. Céljuk, hogy megmutassák: a matematika több is lehet, mint szigorú tudomány. A fesztivál keretében is játszani, felfedezni hívják majd a tudomány és a művészetek iránt érdeklődő gyerkőcöket, felnőtteket.

10.00, 11.00, 13.00, 14.00, 15.00, 17.00 Kaleidoact - Urban Mirage (F/H)

10.00-12.00, 15.00-17.00 Kis méhészek
Hogyan készül a méz, és hogyan alkotnak a méhek? Az ovisok és kisiskolások egy izgalmas mesterség rejtelmeivel ismerkedhetnek meg a rövid, interaktív előadás során, melyet követően jöhet a közös „mézezés”! Az előadást tartja és a foglalkozást vezeti Szegleti Orsolya, aki 3 éve méhészkedik, és három gyermek édesanyja.

fourfathers.jpg11.00 Bon-Bon Matiné - Four Father énekegyüttes gyermekkoncertje
A Four Fathers Énekegyüttes 1995 őszén alakult. Repertoárjukon a 20-as – 30-as évek amerikai zenéje, az ún. „Barbershop Style”, világslágerek, magyar slágerek feldolgozásai, spirituálék szerepelnek. Hangulatos, humorral fűszerezett műsorukkal, majd’ 1000 fellépéssel a hátuk mögött bizton mondhatják, hogy minden korosztálynak önfeledt szórakozást nyújtanak. Ezúttal a Zsolnay Fesztivál hangulatos szabadtéri színpadán várják közönségüket.

11.00 és 17.00 Gyárturisták

10.30, 13.30, 15.30, 17.30 Detectivity

15.00 Ráhangolás-Barangolás - zenés séta Palya Beával a Zsolnay Negyedben

16.00 "A reggeli trombita show"
Interaktív komolyzenei koncert a 3-8 éves gyerekeknek Kiss Szabolcs harsonaművész vezetésével, és a Pannon Filharmonikusok fúvósainak közreműködésével. A koncerten ének, vers, tánc, és sok izgalom várja a kicsiket, akik mindeközben megismerik a komolyzene nekik szóló oldalát.

kamarazenekar.jpg16.00 Az új magyar kamarazenekar koncertje
Az Új Magyar Kamarazenekar 16 fős tagságában a fiatalok lendületessége, professzionális hangszertudása ötvöződik az idősebbek óriási zenekari tapasztalatával, a minőség iránti elkötelezettséggel. A zenekar megalakulásától kezdve világsztárokkal lép fel, repertoárjuk felöleli a kamarazenekarra íródott barokk és klasszikus műfajok darabjait, a romantikus szerenádokat és egyéb kamarazenekari műveket, valamint a XX. századi szerzők, Bartók, Weiner, Dohnányi remekműveit.

17.00 Trio Kodály Method
A Trio Kodály Method 21. századi nézőpontból újra felhívja a figyelmet a magyar zenére, azon belül a népzenére. Ennek szellemében, Kodály Zoltán születésének 130. évfordulója alkalmából kortárs zenei felfogásban dolgozzák fel műveit. Az interpretációkban teret nyer a kollektív improvizáció is, hangsúlyozva a kiindulópontot adó művek és a zenekar által megfogalmazott új művek élő zenei szövetként való értelmezésének fontosságát..

18.30 Zsolnay Színház bemutatja

dés.jpg19.00 Szó és zene
Négy nagy magyar író – Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál – olvassa fel egy-egy szabadon választott írását, három fantasztikus jazz muzsikus, Dés András, Dés László és Barcza H. József pedig zenével kíséri a felolvasásokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr605303143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása