A konferenciaturizmusra erősít Pécs

2013. május 30. 09:19 - Dél-Dunántúl

139986.jpg

2013. május 29-én Csizi Péter, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere, Szabó Anett, az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Pentz Mihály, a Corso Hotel tulajdonosa sajtótájékoztató keretében mutatták be azt a példaértékű pécsi összefogást, melynek célja a pécsi konferenciaturizmus fellendítése.
hirdetés

A Magyar Kongresszusi Iroda 2012-es adatai alapján a legtöbb (67%) nemzetközi konferencia továbbra is Budapesten kerül megrendezésre, míg a fennmaradó 33%-on osztoznak a vidéki helyszínek, kiemelten Szeged, Pécs, Debrecen, Sopron, Győr és a Balaton parti városok. A nem nemzetközi konferenciák tekintetében a főváros-vidék megoszlás már kedvezőbb képet mutat, 2012-ben ez az arány 50,3-49,7 % volt.

Pécsnek minden adottsága megvan ahhoz, hogy Budapest után a legnépszerűbb konferenciahelyszín legyen Magyarországon. Az Európa Kulturális Fővárosa program egyik nagy beruházásaként elkészült Kodály Központ akár 1000 fős konferencia befogadására is alkalmas, de a Zsolnay Kulturális Negyed is számos kisebb befogadóképességű rendezvényteremmel rendelkezik.

Emellett az utóbbi évek szálláshelyfejlesztéseinek köszönhetően rendelkezésre áll az a minőségű és mennyiségű szálláshely kapacitás, amely akár nemzetközi, akár hazai konferenciákat ki tud szolgálni. A történelmi miliő, a mediterrán hangulat, és Pécs kiemelkedő egyedi, kulturális élete, valamint a környék kincsei kiváló programlehetőségeket kínálnak a konferenciaturizmus szervezőinek, résztvevőinek.

A város konferenciaturizmusában rejlő lehetőségeket és az összefogás erejét felismerve a pécsi szolgáltatók és intézmények a pécsi TDM (Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft.) koordinálásával az egységes piacra lépés mellett döntöttek és 2012 év végén elindult egy közös munka, melynek egyik eredményeként elkészült a www.konferenciapecs.hu honlap.

Az Irány Pécs Nonprofit Kft. által fejlesztett és kezelt honlapon elérhetőek és különböző szempontok alapján kereshetőek a pécsi konferenciahelyszínek, valamint megtalálhatóak a pécsi konferenciaszervezők és catering szolgáltatók. Az oldal jelenleg magyar nyelven elérhető, de a közeljövőben elindul angol és német nyelvű változata is.

Az Irány Pécs Nonprofit Kft. a közeljövőben elkészíti azt a stratégiát, amelyre alapozva idén intenzíven piacra viszik a pécsi konferenciaturizmust, mint kiemelt turisztikai terméket és ebben komolyan számítanak a szolgáltatók és az önkormányzat mellett, a Pécsi Tudományegyetem aktív közreműködésére is.
(Forrás: Turizmus Online)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr705333368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása