Idén is lehet pályázni az év ökoturisztikai létesítménye címre

2013. május 31. 10:36 - Dél-Dunántúl

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 rendezvénysorozat nyitókonferenciáján ünnepélyes keretek között hirdetik meg „Az év ökoturisztikai létesítménye 2013” pályázatot június 7-én, Hortobágyon. A pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. közösen írja ki.

A pályázat célja, hogy az ökoturisztikai létesítmények, illetve működtetőik megmérettessenek kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján. Látogatóbarátnak tekinthető az az ökoturisztikai létesítmény, amely a természeti és táji örökség megőrzése, bemutatása mellett működése során a látogatók igényeit is figyelembe veszi. Ezeket a létesítményeket infrastruktúrájukat tekintve, felszereltségben és a szolgáltatásokban is a látogatók alapvető elvárásainak megfelelően alakították ki, a természeti örökség bemutatása élményszerűen történik. A családbarát bemutatóhelyek célzottan a gyerekeknek is kínálnak látnivalót, programokat, emellett a helyszínt is úgy alakították ki, hogy az a kisgyermekes családok számára is kényelmes kikapcsolódást nyújtson.

A cím elnyerésére ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői (nemzeti park igazgatóságok, erdőgazdaságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas- és magánvállalkozások stb.) pályázhatnak ökoturisztikai látogatóközpont és tanösvény kategóriákban. A győztes létesítményeket a pályázat lebonyolításában közreműködő szervezetek kommunikációs tevékenységük során kiemelten kezelik.

A pályázati adatlap június 7-től letölthető az alábbi honlapokról:

Ø  VM Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkárság – www.termeszetvedelem.hu/okoturizmus ;

Ø  NGM Turisztikai Főosztály – www.kormany.hu/ngm.gov.hu ;

Ø  MT Zrt. – www.itthon.hu/szakmai-oldalak/felhivasok-palyazatok

A pályázat beadásának határideje: 2013. július 12.

Tavaly látogatóközpont kategóriában a bakonybéli Pannon Csillagda és a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei iskola, tanösvény kategóriában a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark nyerte el az elismerést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr975337230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása