WineSpiration – A borturizmus új megközelítésben

2013. augusztus 12. 10:00 - Dél-Dunántúl

látogatóközpont_1.jpg

2013 szeptemberében bővül Pécs turisztikai szolgáltatásainak sokszínű palettája a Zsolnay Kulturális Központ E48-Üvegházban nyíló WineSpiration interaktív borturisztikai kiállítással. A WineSpiration egy új és hazánkban innovatív beruházás, ahol a több évezredes hagyományokkal rendelkező Pécsi borvidék borkultúráját és a horvátországi határ menti borrégiók hagyományait, értékeit a lehető legkorszerűbben, ötletes, kreatív formában interaktív módon mutatják be. Ennek létrehozása a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program (HUHR/1101/1.2.3/0029 – From wine tradition to wine tourism – Creating cross-border wine routes) keretében megvalósuló beruházásnak köszönhető.

800-yqwfsr-topogram-zsolnay-8-48-3788-3.jpg
A WineSpiration egy egyedülálló kezdeményezés, melyben remekül megfér egymás mellett a vinotéka, címketervező műhely, bortrezor és az interaktív művészeti kiállítások, installációk, műtárgyak.  A látogatóknak nem mindennapi élményben lehet részük az Üvegházban, az itt töltött idő során számos alkotó inspirációi által kerülhetnek közelebb a bor sokszínű világához, a Pécs-Mecseki Borút borászainak megismeréséhez, a borokat ismertetés után meg is vásárolhatják. A kiállításnak helyet adó pincerendszer alapterülete több mint 300 m2, amely kiváló lehetőséget ad kulturális, gasztronómiai, szakmai programok lebonyolítására is.

399-3bkdst-topogram-zsolnay-8-48-6559.jpg
A WineSpirationben megtapasztalhatjuk, hogy a termelésen kívül a borászat különböző kellékeiből, legyen az egy hordó, egy palack, vagy akár egy dugó, a legkülönfélébb lakberendezési tárgyak, díszek készíthetőek. A kiállítás művészi elemeinek nagy része mind megvásárolható műalkotásként fog funkcionálni, így ha a látogató kedvet kap, akár saját otthonát is berendezheti a borral kapcsolatos inspirációk eredményeiből, vagy az ajándékbolt kínálatából. Emellett akár saját címkét is készíttethet magának, feldobva a családi, baráti összejöveteleket, rendezvényeket.

800-hp7g40-topogram-zsolnay-8-48-6426.jpg
Szeptembertől folyamatos programokkal vár mindenkit a WineSpiration interaktív borturisztikai kiállítás Pécsett, a Zsolnay Vilmos u. 37. szám alatti E78-Üvegházban. További információért látogasson el a www.winespiration.hu-ra vagy a WineSpiration Facebook oldalára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr105451251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása