Mozdony és madárfütty - egy napra feléled a vasút!

2013. szeptember 02. 10:00 - Dél-Dunántúl

Sógorka_Mihály_01.jpg

Idén lesz 120 éve, hogy a Hidegkút – Tamási HÉV társaság –1893. november 29-én - átadta a 48-as vasúti vonalat - Keszőhidegkút-Gyönk – Tamási-Majsamiklósvár állomások között. E vonal jelentősége abban rejlett, hogy összeköttetést biztosított a Pusztaszabolcs– Újdombóvár vonal, és a két évvel később elkészült Dombóvár–Lepsény (49-es vonal) között. Tehát több mint száz éve Tamási egy forgalmas vasúti elágazás volt.

A 2013. szeptember 14-i "Mozdony és Madárfütty" elnevezésű program zenés ébresztővel kezdődik Tamásiban, a város koncertfúvós zenekara a DOTTO városi kisvonaton utazva köszönti a város lakóit, a napra érkező vendégeket.

Tamási_ABmot.jpg

Tamásiban folyamatosan közlekedik a DOTTO kisvonat a városban, végállomása a Vadaspark, ahová a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. támogatásával a rendezvényen résztvevők a vonatjegyük bemutatásával féláron mehetnek be a Vadasparkba. A vonatjegy egyébként a város területén, a kisvonaton kétszeri alkalommal ingyenes utazásra jogosít fel, míg szintén kétszer lehet a „nagyvasúti” vonattal is utazni. (Oda- és visszaút). A Tamási Termálfürdő  25%-os kedvezményes jegyvásárlással támogatja a rendezvényre érkezőket.

Adorjánpusztax01_Gróf_György_1990_02-21.jpg

A Pacsmagi tavakhoz a különvonattal kiérkezőket játszóház várja, melyet a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. jóvoltából mozdonykészítő verseny is kiegészít, természetesen a mozdonyok fából készülnek. Madárgyűrűzési bemutató valamint diavetítés várja a látogatókat. Hivatásos túravezetővel gyalogtúra lesz a tó körül, és természetesen „megtalálásra is kerül” a pacsmagi tavaknál elrejtett geoláda. A pacsmagi tavak a fotózás szerelmeseinek kiváló alkalom és hely a szebbnél szebb természetfotók elkészítésére.

A nap folyamán egy alkalommal úgynevezett fotóvonattal végig lehet utazni a hajdani 48-as vasútvonalon Tamási és Keszőhidegkút-Gyönk állomások között fotó-, videomegállásokkal egybekötve.

Tamási-Majsamiklósvár -BGmodellklub_fotója.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr815481703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása