Együtt gondolkodás a Dráva és környéke jövőjéről

2013. november 29. 10:00 - Dél-Dunántúl

A SEE River projekt nemzeti konferenciája Pécsett
See River.png

A Dráva „használatában” érintett hazai szakemberek és az ott élők közös tanácskozás keretében igyekeztek megfogalmazni az együttműködés lehetőségeit, a Drávával kapcsolatos közös jövőbeni elképzeléseket a folyó hazai alsó szakaszának kezelése, árvízvédelme, vízgazdálkodása, természetvédelme, környezetvédelme, mezőgazdasága, ipara, turizmusa területén.

Az egy napos együtt gondolkodás során nem csak az egyetértés, hanem az érdekellentétek felszínre hozása is célja volt a szervezőknek, annak érdekében, hogy a problémák beazonosítása után, további helyi egyeztetések eredményeként és a nyilvánosság bevonásával elindulhasson egy konszenzus-építési folyamat. A Dráva folyókorridor jövőjét érintő megbeszélésekre az elkövetkező fél évben több alkalommal is sor kerül, legközelebb december első hetében. A projekt zárásaként egy közös akcióterv, megállapodás-tervezet készül majd 2014 tavaszán.

A Dráva teljes magyarországi szakasza, de a projekt mintaterületének nagy része is a Duna-Dráva Nemzeti Park része. Mint Magyarország legtisztább és legérintetlenebb környezetben kanyargó folyója az utóbbi években a területet használók figyelmének középpontjába került.

A Dráva nemzetközi folyó, öt országot érint, ennek megfelelően a projektben Magyarországon és a Horvát Köztársaságon kívül Olaszország, Ausztria és Szlovénia vesz részt, valamint további öt nemzetközi, délkelet-európai folyó mentén további 7 ország. A magyarországi alprojekt felelőse a Nemzeti Környezetügyi Intézet és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr845657784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása