Karácsonyváró receptek a Dél-Dunántúlról 4.

2013. december 23. 10:00 - Dél-Dunántúl

Téli finomságokról szólva nem feledkezhetünk meg az italokról sem, meg amúgy is, elég a főzésből!

adventi forralt bor.jpg


Adventi forralt bor

Elkészítés: 40-45 perc

Hozzávalók:
1,2 liter bor,,
10-12 dkg cukor (a bor savasságától függően),
1 rúd egész fahéj,
10 szem szegfűszeg,
10 szem szegfűbors,
Fél narancs

A bort a fazékba töltöm, hozzáadom a cukrot és a teatojásba rakott fűszereket. Az első forrásig melegítem, majd leveszem a tűzről, és a fűszereket kiveszem. A fél narancsot ekkor héjastól beleszeletelem, és minimum 10-15 percig hagyom benne ázni. Frissen, forrón a legfinomabb.

fűszeres kapucínus.jpg


Forró fűszeres kapucínus

Elkészítés: 20 perc

Hozzávalók:
1 liter barna Kapucinus sör
3 dl minimum 50%-os meggy lé
1 narancshéja lereszelve! Kihagyhatatlan! A maradék narancs szeletelve kerül hozzá
1 citrom leve
2 evőkanál méz vagy cukor
5 kardamom mag
1 csillagánizs
5 borókabogyó (nyomd szét az ujjaddal)
1/2 vanília rúd (hasítsd fel)
1 mokkáskanál reszelt gyömbér
1 rúd fahéj
3 szem szegfűszeg

A hozzávalókat csak hevítsük fel (65 fokra), semmiképpen ne forraljuk fel, mert azon kívül, hogy az alkohol elillan még az íze is módosul. Hagyjuk állni egy tíz-tizenöt percre, majd hevítsük ismét. Ha kész, azonnal fogyasztható! A narancs darabokat semmiképpen ne dobjuk ki, nagyon finom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr125699192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása