Gyógyvizes meddőség kezelés és téli üdülés ötcsillagos fürdőben

2014. január 08. 10:00 - Dél-Dunántúl

Napjainkban hazánkban minden ötödik pár meddő. Régiónkban létezik egy klinikai vizsgálatokkal alátámasztott, mellékhatás-mentes, természetes módszer, aminek nagy előnye az is, hogy térsége kifogyhatatlanul gazdag turisztikai élményekben.

harkany2_20131105111312.jpg

Harkányfürdő. Egyedi jellegzetessége gyógyászati szempontból, hogy vizében a karbonszulfid oldott állapotban van jelen, így a bőrön át és belélegezve egyaránt igen intenzíven (más gyógyvizekéhez képest százötvenszeres hatékonysággal) szívódik fel a szervezetben.

gyogyfurd_harkany1.jpg

Balneoterápiával – vagyis a víz által - többféle nőgyógyászati problémát és a meddőség több formáját is hatékonyan kezelik Harkányban. A kúra során a gyógyvíz izom és érlazító hatású, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásokat, sőt, fokozza a béta-endorfin („boldogsághormon”) termelést, ezáltal jó stresszoldó is. 

thermal-hotel-drava-spa.jpg

A több millió éve érintetlen összetételű gyógyvizet nagy medencékben és kádfürdőként egyaránt élvezhetik a gyógyulni vágyók. Az egyidejűleg alkalmazott, kiegészítő, természetes alapú kezelésekkel a módszer hatékonysága a lombikbébi programéval megegyező, a kontrolláltan, nagy számban elvégzett klinikai vizsgálatok szerint.

baba-uszas-4c7fbe0259bd6.jpg

A fürdő 2012-ben az elérhető legtöbb, vagyis öt csillagot kapott a Magyar Fürdőszövetség minősítésén. Az eljárás során minden elképzelhető szempontot figyelembe vettek: nem csak a szolgáltatások minőségét és a környezet állapotát pontozták, hanem a település infrastruktúráját, a megközelíthetőséget, de még a személyzet nyelvtudását és formaruháját is.

Siklosi_var.jpg

Harkány és környéke ideális kiindulópontja a félnapos, egynapos csillagtúráknak. A Villányi-hegység lábánál elterülő sík vidék, a vadregényes Dráva part, a Szársomlyó védett természeti kincsei, a siklósi vár, a Tenkes hegy levendula ültetvénye,  Mattyon a lovas csárda,  Drávaszabolcson a sétahajózás, és a méltán híres villányi borvidék pincéi és borgasztronómiai programjai kimeríthetetlen étlapjáról válogathat magának, aki itt időzik pár hetet a gyermekáldás érdekében.

A fürdővárosban szálláshelyet keresve minden minőségi és árkategóriában bőven találunk választékot. Különlegesség a két éve átadott kemping és apartman házai, melyekben igazán otthonosan berendezkedhet egy egész család is, hosszabb időre. A saját, nívós szállodafejlesztéssel tette még komfortosabbá a gyógykezelések időszakát páciensei, vendégei számára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr205746191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása