Zsolnay váza az Utazás kiállításon

2014. január 31. 08:45 - Dél-Dunántúl

Pécs városa 110 négyzetméteres standon, díszvendégként mutatkozik be a budapesti Utazás kiállításon. A kiállításra elviszik a közelmúltban a Janus Pannonius Múzeum által megvásárolt Zsolnay-vázát is.

zsolnay váza.jpeg

A váza a Zsolnay kerámiák tekintetében rekordáron, 19 millió forintért vásárolt meg a Janus Pannonius Múzeum a Virág Judit Galéria tavaly decemberi árverésén. A Zsolnay-gyár híres kerámiaművésze, Apáti Abt Sándor által tervezett, gránátalmafa körül táncoló meztelen nőalakokat ábrázoló, gazdag szimbólumrendszerrel dolgozó műremek egyike volt az 1906-os milánói világkiállításon kitört tűzvészt túlélt kevés magyar műtárgynak. A váza néhány évvel ezelőtt bukkant fel a németországi műkereskedelemben, akkor jutott hozzá korábbi tulajdonosa, aki a Virág Judit Galériának kínálta fel értékesítésre.

A Zsolnay Kulturális Negyedben tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy komoly turisztikai kampány indul Pécs népszerűsítéséért a közeljövőben. Ennek egyik első állomásaként a február 27. és március 2. között zajló budapesti Utazás kiállításon mutatják be a város turisztikai értékeit.

DSC_0094.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr815791066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása