A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter jelenti

2014. március 06. 10:00 - Dél-Dunántúl

Ökoturisztikai minősítő szakember képzés

Az IPA Határon átnyúló Együttműködési Program keretein belül 2014. február 7-én, Cserkúton megkezdődött az Ökoturisztikai Minősítő szakemberek képzése. Horvátországból 5, Magyarországról 6 fő érkezett, hogy bővítse és elmélyítse tudását. A tréning vezetője Dr. Németh Ibolya ökoturizmussal foglalkozó falusi vendéglátó volt. Az ismerkedés után a résztvevők négy csapatra lettek felosztva. Így kellett közösen együttműködve, játékos formában elmondaniuk illetve lerajzolniuk az ökoturizmusról alkotott elképzeléseiket. Majd kezdetét vette a program szakmai része. A nap jó hangulatát fokozták a helyi vendéglátók által feltálalt különleges finomságok.

Falusi képzés.jpg

A képzés február 26-án és 27-én Kölkeden, az Erdőfi Major Vendégházban – egy minősített Ökoportán - folytatódott, ahol a lelkes résztvevők egy hagyományos mangalica disznóvágásba nyerhettek bepillantást. A házigazdák hű követői az öko-szemléletmódnak, mely mind az állattartás, mind a vendéglátás területén megmutatkozott, így az elméleti oktatásban szereplő ökoturisztikai szolgáltatások minősítési rendszerét közvetlenül össze lehetett vetni a gyakorlati alkalmazásokkal.

A program március 24-én folytatódik a Zselicben, ahol egy csillagos égbolt túra vár a résztvevőkre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr275842539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása