Beköltözött a Tourinform irodába a Skanzen!

2014. március 18. 10:00 - Dél-Dunántúl

34.JPG

Az elmúlt hétvégén a Tourinform Kaposvár irodájába költözött a Szennai Skanzen. Az elkövetkező három hétben a látogatók megismerhetik a múzeum mindennapjait, a skanzenológia módszereit, a permakultúrás gazdálkodási és gondolkodási rendszerre alapozott ökomúzeumi szemléletet, valamint a Belső-Somogy és Zselic sokszínű kultúráját, őrzött hagyományait egyaránt bemutatják.

szennai_skanzen_hazbelso.jpg

A galéria szint belső részén mikro kiállítás keretében, oktató film segítségével ismerhető meg a skanzenológia módszere, melyet öt, a Szennai Skanzenből kiemelt emblematikus tárgy és a múzeum történetét megelevenítő információs felületek egészítenek ki. A külső részen egy igazi Skanzen enteriőrbe csöppen a látogató, ami múzeumpedagógiai oktatótérként és információs pontként szolgál a tárlat ideje alatt. Az ismeretátadó szakmai programok mellett különböző előadásokra, kerekasztal beszélgetésekre és workshopokra is sor kerül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr315865697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása