Átadták a Nagysalléri Vadászház és Ökocentrumot

2014. március 26. 10:00 - Dél-Dunántúl

Az Erdők Nemzetközi Napján ünnepélyes keretek között adták át rendeltetésének a teljesen felújított Nagysalléri Vadászház és Ökocentrumot.

30e3827dc2b396411ace918e51a01b7e.jpg

A nagysalléri épületegyüttes 289 millió forintos költségvetéssel készült, a SEFAG Zrt. saját forrásából. A közel hétszáz négyzetméter hasznos alapterületű épületben tizenegy – 18-26 négyzetméteres – szobát alakítottak ki, összesen húsz szállóvendég befogadására. Ugyanakkor az étterem nagy létszámú programok szervezését, ötven fő kiszolgálását teszi lehetővé. A tetőtéri társalgó és a vadászterem a kényelmes pihenést szolgálják, a tetőtérben kialakított szaunával együtt.

e5643993f3fe172ef7692a165e983f13.jpg

A megújult vadászház egy többéves fejlesztési folyamat része. 2010. óta kiemelt szerepet kaptak a Társaság életében a közjóléti feladatok – köszönhetően a tulajdonosi jogokat gyakorló MFB Zrt. támogató figyelmének, a cég szigorú költséggazdálkodásának és a különféle pályázati források bevonásának. A sziágypusztai erdei iskola, valamint a közelmúltban szintén megújult Studinka Természetismereti Központ között, mintegy tíz kilométer hosszan vezet a Studinka tanösvény. A gyalogosan és kerékpárral is bejárható út, időjárásbiztos közlekedést tesz lehetővé, melyen információs táblák mutatják be Belső-Somogy sokszínű élővilágát. Ez a turisztikai tengely 200 millió forintos költségvetéssel készült el, jelentős saját, illetve KEOP, IPA, Leader pályázati források bevonásával. A fenti fejlesztéseknek is köszönhető, hogy duplájára emelkedett látogatói létszám.

5fe125f7e7c810ed795e450eddc06f9b.jpg

A program zárásaként három, a turizmusban érdekelt szervezet – a SEFAG Zrt., a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Természetjáró Szövetség vezetői, illetve képviselői – a Balatont és a Dráva térségét összekötő túraútvonal létesítését meghatározó megállapodást írt alá.
(Forrás: www.sefag.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr485876893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása