Jön a Hú!SVÉT!

2014. április 11. 10:00 - Dél-Dunántúl

Kulináris randevú 2014. április 19-én és 20-án Palkonyán és Villányban,  8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés, azaz mini SVÉT!

HuSVET_2014-04-19_20.jpg
 
2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor.

A Hú!SVÉT kétnapos gasztroünnep Palkonyán és Villányban.
Április 19-én, szombaton palkonyai húsvétváró! Egész napos, változatos családi programok a Villányi borvidék legszebb falujában, a 330 lelkes Palkonyán. A kínálatot könnyed tavaszi sétával felkereshető húsvétváró udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek, érdekes emberek, a hely szelleme és ízei, finom borok, kemencés és grill ételek, házi sütemények, sok játék alkotják.
Este 19 órakor pedig egy különleges ízutazáson vehetünk részt a  Hernyák-Gere gourmet vacsorán a Mandula Étterem és Bor-Bár Villányban, ahol a két család ifjú tagjai kalauzolják a vendégeket.

Április 20-án, húsvét vasárnap a Mandula Étterem és Bor-Bárban a Stílusos Vidéki Éttermiség 8 séfjének hatfogásos Hú!SVÉTi menüjét kóstolhatjuk 12 és 15 óra között, melynek ára 6000 Ft. A részvétel regisztrációhoz kötött (husvet@svet.hu).Ezt követően sétakóstolásra is lehetőség nyílik.

Résztvevő éttermek: Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Hernyák Birtok – Etyek, Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, Walter Vendéglő – Perbál, Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma. Vendégek: PalKonyha – Palkonya, Erhardt Étterem – Sopron.

A két nap részletes programja itt olvasható>>>

A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomról:
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre első „gasztrorandevú”, amely közel hozta egymáshoz a „műértő” közönséget és az akkor még nyolc, ma már tizenhárom innovatív vidéki konyhát vezető séfet. Az összefogás célja, hogy az ínyenc utazók számára új vagy kevéssé ismert kulináris desztinációkat kínáljon, illetve a magyar gasztronómiai palettát színesítő, szívből jövő vendéglátáson alapuló kézműves éttermeket családias rendezvények keretén belül népszerűsítse.

/Villány-Siklósi Borút sajtóközleménye/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr945987980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása