Huszadszor is...Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék!

2014. május 27. 10:00 - Dél-Dunántúl

Palkonya leglátogatottabb ünnepe a "Pünkösdi Nyitott Pincék", melyet a falu lakói és a helyi önkormányzat minden évben Pünkösd vasárnapján, idén 2014. június 8-án rendez meg. A kulturális eseményekkel, gyermekprogramokkal, lovas kocsikázással tarkított borkóstoló ünnepre a falu szeretettel várja vendégeit.

palkonya-punkosd-hirlevel.jpg

A huszadik évfordulóját ünneplő rendezvény gazdag programkínálattal várja a Villányi borvidékre, Palkonyára látogatókat:

Művész-kertek, kiállítások
12.00-18.00 A faluban élő képzőművészek szabadtéri kiállításai saját kertjeikben

MŰVÉSZ-KERTEK: Gerald Kaske kerámia, Heikki Timonen fotó, Helena Kaikkonen textil, Keszthelyi-Major kerámia, Colin Foster szobor, Becker Leonóra fotó, Tábori Katalin szobor, ólomüveg, festmény, Kiss György díszítőfestészet, Major Judit szobor.

RENDHAGYÓ MŰELEMZÉS a Láthatatlan Állomáson (Vasútnál) a Hatok Művészeti Csoport közreműködésével- Gaszner Ildikó, Gerlóczy Gábor, Molnár- Göb Zoltán, Páczelt Andrea, Somogyi Ferenc, Vladár Krisztina és Csaba, Zátonyi Tibor, Ördögkatlanra elkészülő műalkotásairól.Palkonyakód 9414 - Húsz évünk kiállítása

13.00 Faluház (Fő u. 40)     
„PALKONYAKÓD 9414”- Húsz évünk kiállítása. A palkonyai ifjú generáció – Cziegler Valentin, Foster Dóra, Foster Hannah, Keszthelyi Anna, Keszthelyi Sára, Krámos Arnold, Oberfrank Petra, Szabó László, Vas Martina - alkotásai és emlékei a falu életéről. Megnyitja Foster Hannah, rendező.

Német Nemzetiségi Tájszoba, (Fő u. 35) állandó kiállítás.

GYERMEKBARÁT PROGRAMOK
10.00 Pünkösdi szentmise a Templomban.
10.00 Focipályán: (játszótér mögött) egész napos lovas- és íjásztalálkozó, a siklósi Apró Paták lovas sportegyesület szervezésében. Ingyenes póni lovaglás.
14-19.00 Faluház udvarán: Mocorgó játéksziget gyerekeknek, és ugyanitt 16.00-kor Rémusz bácsi meséi színelőadás a balatonszabadi Kreatív Színpadtól.

MALOM PARK – SZÍNPAD és PINCESOR
14.00 A kórusolimpia többszörös győztese, a pécsi Bartók Béla Férfikar bordalaival a fesztivált megnyitja Becker Leonóra polgármester. A kórus a nyitott pincék hangzását is javítja.
15.00 Benedek Elek: PRÜCSÖK, a Galóca Bábtársulás előadásában.
16.30 Heted7 Együttes, hangok a Balkánon innen és túl, a Fekete-tenger partjáról.
18.00 Saját szerzeményű bordalokat hallunk a népszerű Vivat Bacchus Énekegyüttestől.
19.30 Teddy Cool zenekar egyedi blues, pop, és jazz slágerekkel szórakoztat.
20.30 Pörgős utcazene fúvósokra a Malomparkban, majd a Pincesoron. BOSS. azaz Band of Streets játszik.
20.30 Fényfestés a PINCESORON. A pécsi Labor Lumen Squad „Lélegző Fényfalak”-at készít, képző- és iparművészek, grafikusok közreműködésével.
21.30 Utcabál a füvön, a mulatós zenét játszó Póker Zenekarral.

EGÉSZ DÉLUTÁN NYITOTT PINCÉK!

Borjegyek és a kóstoló pohár ára 2.200 Ft, amely a helyszínen megvásárolható.
A pincék 12.00 órától 20.00 óráig tartanak nyitva, poharat 19.00-ig lehet vásárolni.

Egész délután „Palkonyai Portéka” kirakodó vásár a Malom Parkban. A büfékben grill ételek, frissensültek, rétes és számos finomság. Templomlátogatás 15.00-18.00-ig.

Pécsről „megerősített” vonattal érdemes jönni: www.mavstart.hu
További információ Palkonyáról: Becker Leonóra polgármester: 30 53 016 53; palkonya.onk@last-mile.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr126184588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása