Népi misztikumok bűvöletében a Szennai Skanzenben

2014. június 19. 10:00 - Dél-Dunántúl

Június 21-én a Múzeumok éjszakáján szerelmi varázslat, házasságjóslás, párválasztó, kiváló zselici borok és ínycsiklandozó ételek kóstolója, játékudvar, bábelőadás, tűzugrás és táncház várja a látogatókat a Szennai Skanzenben.

Szenna_1.jpg

Az idei évben is megrendezésre kerül a Múzeumok Éjszakája program a Szennai Skanzenben. Június 21-én, 18 órától Szent Iván éjjeléhez kapcsolódó hagyományokat mutatják meg az érdeklődők számára. Az érdeklődők egy szokatlan világba csöppennek, ahol a varázslaté és a misztikumé a főszerep.

A vállalkozó kedvű párok próbára tehetik kapcsolatukat Fogarasi Böske házánál. A házasságjósló praktikákkal, és a párválasztó fortélyok segítségével azt is megtudhatják vajon jól választottak e párt maguknak és persze megerősíthetik szerelmüket egy közös tűzugrással is. A gyerekeket 19 órától a Ládafia Bábszínház előadása várja. Ezalatt a felnőttek egy pohár zselici bor mellett tölthetik idejüket.  A Rinyakovácsi lakóháznál almás és cseresznyés prószát kóstolhatnak vendégeink. Az estét táncház zárja.

Program
Június 21. szombat
19:00 Ládafia Bábszínház
      Vásári bábcirkusz c. előadása
21:00 Tűzugrás
21:30-22:30 Táncház
 
Kísérő programok:
-borkóstolás  
Zselickisfaludi pince
-népi játszó
Csökölyi udvar
-szerelmi varázslás, házasságjóslás Fogarasi Böske nyomán
Somogyszobi lakóház
-almás és cseresznyés ételek kóstolója
Rinyakovácsi lakóház

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr306339709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása