Ingyenes tárlatvezetések indulnak a pécsi Leonardo-kiállításon

2014. június 23. 10:09 - Dél-Dunántúl

Már több mint húszezren látták a népszerű „Leonardo, a reneszánsz zseni” pécsi kiállítást. A kultúrakedvelőknek jó hír, hogy a nyári szezonban a kiállításon ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola idegenforgalmat tanuló diákjai.

leonardo4-1024x756.jpg


A múzeumban szakmai gyakorlatukat végző Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola idegenforgalmat tanuló diákjai 2014. június 23-tól augusztus 31-ig segítik az eligazodást Leonardo da Vinci találmányai között. Az ingyenes tárlatvezetések kétóránként vagy akár óránként indulnak, a helyszíni igények szerint.

Mindezek mellett a szervezők továbbra is várják az érdeklődőket a múzeumpedagógusok által tartott szakmai tárlatvezetéseken, amelyek időpontját öt nappal a tervezett látogatás előtt le kell foglalni.
Információkérés telefonon: +36-72/891-334, +36-30/873-8116, e-mailen: leonardopecs@gmail.com

hosproba02.jpg

A családokra, a gyermekekkel érkezőkre gondoltak a szervezők, amikor megnyitották a Hőspróba reneszánsz játszóházat a Reneszánsz Kőtár területén. Az óvodás és iskoláskorú gyermekeknek is izgalmas programokat kínáló játszóház a nyári szünetben hosszabb nyitva tartással, szerdától vasárnapig 10-18 óráig várja a család legifjabb tagjait.
További információ: www.hosproba.hu

„Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállításról
A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. szeptember 30-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.
További információk: www.leonardopecs.hu
A legfrissebb hírek, információk: https://www.facebook.com/leonardopecs

Osztálykirándulások szervezéséről információ kérhető a kiállítás weboldalán, a jegyvásárlás menüpontban megadott telefonszámokon, továbbá a leonardopecs@gmail.com e-mail címen.
A kiállításra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, további információ: http://pecsimuzeumok.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr236404113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása