Vizes tippek gyerekekkel I.

2014. június 27. 10:00 - Dél-Dunántúl

Végre itt a nyári szünet! - és ha az idő is nekünk kedvez, lehet menni strandolni, nonstop....

Először régiónk legjobb élményfürdőit, aquaparkjait vesszük sorra, hiszen mit ér a strand óriási csúszdák, sodrófolyosók, vízköpők, gejzírek nélkül!

Az Orfűi Aquapark 7 óriáscsúszdával, 1400 m² alapterületű élménymedencével, pezsgő- úszó- és  gyermekmedencével csábít strandolásra. A vízi élmények mellett műfüves focipálya, strand röplabdapálya, valamint nagyméretű fa játszótér is segíti a család aprajának és nagyjának felhőtlen kikapcsolódását.

4e038718a5dd8.jpg

Kaposvár élményfürdője, a Virágfürdő 3.462 négyzetméternyi egybefüggő vízfelületével az ország egyik legnagyobb ilyen létesítménye. Nevét arról kapta, hogy hatalmas élménymedencéje madártávlatból egy virág szirmait formázza. Vize 31 fokos, hűvösebb napokon is kellemes. Van itt vízköpő, gejzír, kamikaze- családi és barlangcsúszda, piranja-kamra, sodrófolyosó és még felsorolni is hosszú lenne mind a 46 elemet, mely a család apraját és nagyját szórakoztatja. 2011 tavaszától megújult formában nyitott újra a gyógyfürdő és uszoda is. A 3,5 milliárd forint értékű fejlesztés eredményeként Európai Uniós támogatással megvalósult fejlesztéssel a kaposvári fürdő országos jelentőségűvé vált. A 14 medencés fürdőkomplexum egyaránt szolgálja a szórakozást, a pihenést, a gyógyulást és a sportot. A felújítással több ezer négyzetméterrel bővült a Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő területe, az eddigi öt mellett kilenc új medence, köztük új termál-, víz alatti gyógytorna-, súlyfürdő- és terápiás-, valamint fedett élménymedence áll a fürdőzők rendelkezésére.

virágfürdő.jpg

Siklós éghajlata nem csak a bornak kedvez: bőven terem itt a kurázsi, legyen szó merész designnal megálmodott élményfürdőről, a várszínház nyár esti programjairól, családi vállalkozásban készülő kézműves csokoládéról, vagy épp az őshonos magyar állatfajtákat bemutató lovas tanyáról. Siklós, ez a szívünknek kedves történelmi magyar kisváros annyit épült-szépült az elmúlt két évben, hogy ha nem magasodna fölé vára, elbizonytalanodnánk, jó helyen járunk-e.  Hol is kezdhetnénk másutt a nyári túránkat, mint épp a vár szomszédságában felépült élményfürdőben. Csupa napfény, csupa vidám szín, harmonikus formák, egyik irányba a vár, másik irányba a természet látványával. A gyerekeknek számos medence, játékok, a nagyobbaknak óriás csúszdák, egy külön udvarban sportmedence, a nyugalomra vágyóknak ismét másik térben wellness.

siklós_1.jpg

Nagyatádon, a parkok és fürdők városában fúrt termálkút vizét 1906 óta használják fürdőzésre. Nagyatád szívében, a Széchenyi tér hangulatos parkjában épült Gyógyfürdő messze földről csalogatja ide a látogatókat. A fürdő- és ivókúrára egyaránt alkalmas termálvíz az ország legjobb hatású minősített gyógyvizei közé tartozik. Reumatikus betegségek, ízületi panaszok gyógyítására és törések utáni rehabilitációra, nőgyógyászati panaszok enyhítésére és gyomorbántalmakban szenvedőknek egyaránt ajánlják. Az 1997-ben felújított, majd 2006-ban újjávarázsolt fürdőben szakorvosi irányítás mellett balneo-hydroterápiás, kis- és középfrekvenciás elektroterápiás kezelések és különböző masszázsok vehetők igénybe.
A város északi részén a kétezer fő befogadására alkalmas Termál Strandfürdő várja a pihenni vágyókat, amelyet 1989-ben adtak át. Parkosított, ligetes területe, modern környezete ideális körülményeket teremt a nyaralni, napozni, pihenni, sportolni vágyóknak. Az ország egyik legszebb és legkellemesebb fürdői közé sorolt strand hathektáros területén négy medence található.

nagyatad.jpg

A Mecsek lábánál fekvő Magyarhertelenden nemrég tárta ki kapuit az ország legújabb termálfürdője. Üdítő sziget a trendi egyformaság tengerében: Hundertwasser stílusában épült. Itt minden emberi léptékű, és ahova nézünk, a kreativitás, a gondosság, a hely és a vendégek szeretete sugárzik. Az ősparkban található hat medence mindegyike más-más hőfokú és rendeltetésű. Míg nagyi reumáján a gyógyvizes medence segít, a legkisebbek a babapancsolókban élvezhetik a nyarat. A kis település érdekessége még a Kapucinus Sörfőzde, ahol házi világos és barna sör is készül, amit az üzemben, vagy a fürdővel szembeni Mathias Panzió éttermében érdemes megkóstolni.

magyarhertelend_1.jpg

Gunarasfürdő egy 8 hektáros parkban található. A szezonálisan üzemelő strandfürdőn minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szórakozást: két gyógyvizes ülőmedence, egy gyermek kalandmedence, strandmedence, úszómedence, három élménymedence, trambulinmedence, csúszda fogadómedence, valamint hatpályás csúszdapark várja a látogatókat. Akinek sportolni támad kedve rendelkezésre áll két homokkal borított strandröplabda pálya, egy strandfoci pálya, kosárpalánk, ping-pong asztal és lábtenisz pálya. A fürdőben található 1 hektáros tó partján árnyas pihenőhelyek szolgálják a vendégek kényelmét. A strandfürdőn váltókabinos öltöző áll térítésmentesen a vendégek rendelkezésére. Az ötöző közvetlenül a strandfürdő főbejáratánál található. A fürdő saját, zárt parkolóval rendelkezik, melyen keresztül a strandfürdő főbejárata közvetlenül elérhető. A fedett gyógyfürdő egész évben várja a gyógyulni, frissülni, pihenni vágyókat. Az itt található medencék: egy gyógyvizes levezető úszó, két gyógyvizes ülőmedence, szauna úszómedence, szauna mártózó medence, tornamedence és súlyfürdőmedence, valamint a szabadtéren lévő, de a fürdőhöz közvetlenül kapcsolódó két élménymedence.

Gunaras-Gyógyfürdő-430x286.jpg
Irány a nyár! Irány Dél-Dunántúl!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr56407533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása