Vizes tippek gyerekekkel II.

2014. június 30. 10:00 - Dél-Dunántúl

Ha valaki természetes vízre vágyik, szabadtérre, a természetbe, a Dél-dunántúli régió számos szabadstrandja közül válogathat:

Orfű ezeregy lehetőséget kínál, hogy színessé varázsolja az életét! Itt mindenki megtalálja a számára kedvező időtöltést. A Pécsi-tó tekeresi falurészén található a szabadstrand.

20100613orfuitost.jpg

Mohácson, nyáron a szabadtéri strand várja a hűsölni vágyókat a Duna szigeti oldalán, ami igen közkedvelt és lehetőség van a vízisíelésre is a Duna Bár-Mohács szakaszán.

mohacs_1.jpg

A Deseda hazánk leghosszabb mesterséges tava, melyet a Deseda-patak felduzzasztásával alakítottak ki. Hossza mintegy nyolc kilométer, szélessége 300-500 méter. Több Kaposvár környéki települést, településrészt - Somogyaszaló, Toponár - is érintő partján horgászparadicsom, strand, hétvégi hobbikertek találhatóak, a tó körül kerékpárúton lehet körbekerekezni.

desi1.jpg

Gyékényes egy Somogy megyei kistelepülés, hatalmas és rendkívül mély tórendszerrel, ami arról nevezetes, hogy Európa kevés édesvízi búvárparadicsomának egyike. Nemzetközi versenyek, edzőtáborok színhelye, de a hobbimerülést is megtanítják, megszerettetik itt bárkivel. A parton több panzió és egy nagyon helyes kemping is áll, apró faházakkal, sátraknak bőven hellyel, esténként tábortűzzel. Akik kerülik a nyüzsgést, feleslegesnek tartják a fényűzést, műmájernek a wellness élményelemeket, - ők szeretni fogják ezt a helyet. Lehet vízi sporteszközöket kölcsönözni, megfizethető a sör, és nem gáz, ha nem trendi a bikini.

gyékényes.jpg

Fadd-Dombori Tolna megyében, a Duna holtágára épült üdülőhely. Retro, de sokan így szeretjük. Palacsinta, lángos, vizibiciklizés, evezés, tollaslabdázás, pingpongozás, a kiépített szabadstrandról a túlpartra és vissza versenyúszás. Itt a part közeli kempingek, ifjúsági táborok, magánszálláshelyek bármelyike megfizethető. A közelben számos klassz kirándulóhely van, amik kényelmesen, biciklivel is elérhetőek: Faddon a Meseház, Tolnán a kékfestő, Szekszárdon Közép-Európa legnagyobb egyhajós temploma, a 200 éve mézeskalácsos Petricsék, a nemzeti park védettségű Gemenc, vagy a borút állomások a szekszárdi kadarkával és bikavérrel.

dombori.jpg

A megújult barcsi hajókikötő számos drávai vízi túra kiinduló pontja, az utóbbi években a kenutúrák egyre népszerűbbek. A kikötőben horgonyoz több sétahajó is, amelyek a csoportosan túrázóknak kínálnak hajókirándulásokat. A drávai szabadstrand nemrég elkészült fogadóépületével, sportolásra, főzésre, sátorozásra alkalmas ligetes területével kellemes kikapcsolódást kínál a folyami vizet kedvelőknek.

barcs_hangulatok.jpg

 

TIPP: Aquaparkok, élményfürdők

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr396419573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása