Vizes tippek gyerekekkel III.

2014. július 01. 10:00 - Dél-Dunántúl

Csend, nyugalom, a kis települések zavartalan világa, ahol nem találunk tömegével turistákat. Következzenek a régió klassz kis strandjai:

A 900 fő befogadására alkalmas Sellyei termálfürdő 3,2 hektáros parkosított területen várja a pihenni, kikapcsolódni és sportolni vágyókat. A hidrogén-karbonátos hévizek csoportjába tartozó termálvíz összetételéből adódóan elsősorban reumás megbetegedések, ízületi gyulladások kezelésére alkalmas. 2004-ben épült az öt üzletet magába foglaló vendéglátó létesítmény, mely kulturált környezetben változatos étkezést tesz lehetővé. A hangulatos, nyugodt környezetben 14 fő befogadásra alkalmas, felújított vendégház nyújt szálláslehetőséget. Tökéletes helyszín kisebb céges rendezvényekhez, fotós- és modelltáborok helyszínének, vagy akár családoknak, baráti társaságoknak, akik szeretnének nyugodt környezetben kikapcsolódni. A nyári szezonban gyermektábor is működik. A fürdő közvetlen szomszédságában kemping és sporttelep található. Az idelátogatók sétát tehetnek a Csónakázó tó körül.

20130304113325_-termalfurdo-sellye-5.jpg

A Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő hét medencével, óriás csúszdákkal, hatalmas zöldfelülettel és számtalan valóban családbarát szolgáltatással várja a pihenésre, feltöltődésre vágyó vendégeket a hét minden napján. A legkisebbek a bébi- és gyermekmedencében lubickolhatnak, vagy a játszótéren tölthetik az időt. Az iskoláskorú gyerekek és a felnőttek az élmény-, ugró- és úszómedencében találhatnak felüdülést, vagy a négy óriáscsúszda egyikén száguldhatnak lefelé akár egyedül, akár kettesben egy "gumi-fánkon". Az idősebb korosztály az ülő-, illetve a pezsgőmedence kényeztető masszázs funkciója várja. Az akadálymentes fürdő főépületben az öltözők mellett finn szauna is várja az egészségükre odafigyelő vendégeket. A 3 hektáros új fürdő - amely közúton és vasúton is könnyen megközelíthető - területén a napágyak mellett a több mint 16 ezer négyzetméteres zöldfelület kínál teret a napozásra. Az aktív kikapcsolódást kedvelők a csúszdatorony mögötti homokos "plázson" kialakított strandkézi- és röplabdapályákon hódolhatnak kedvenc sportjuknak, majd elnyújtózhatnak a karibi hangulatot idéző nád-napernyők egyike alatt.

sz-furdo.jpg

Bonyhád a legújabb fürdőhelyek közé tartozik. Termálvizet 1991-ben találtak a településen, egy évvel később 963 méter mély kutat is építettek, ám közel 20 évig csak tervek születtek a fürdőről, a tényleges kivitelezésbe nem tudtak belefogni. Élmény- és úszómedencék összesen 640 négyzetméteres vízfelülettel, hátmasszázsos ülőmedence, pancsolómedence várja a vendégeket. A Bonyhádi Termálfürdő egyelőre szezonálisan üzemel, május elsejétől szeptember végéig tart nyitva.

20120507111606_bonyhad-termalfurdo-.jpg

Barcson a közelmúltban történt fejlesztési program keretében született újjá város tradicionális középpontjában, az egykori „Barcsi Strand”, mely immár a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ nevet viseli. 2006-ban épült fel a fürdő, mely lehetővé tette Barcs városa számára a gyógyturizmusba való bekapcsolódást. Egy nagyobb volumenű beruházás keretében a régi fürdő teljesen megújult. Ez nem csupán egy újabb lépcsőfokot jelentett az egészségturizmus terén, hanem az új arculat következtében a gyógyfürdő, s vele együtt a város is elindult a regionális ismertséghez vezető úton. Rövidesen a barcsi víz „gyógyító erejének” híre kelt, s ma már méltán nevezhetjük a kultúrák találkozóhelyeként is, hiszen a nagyarányú horvát vendéglétszám mellett az ide érkezők egyaránt találkozhatnak szerb, német vagy akár holland nemzetiségű vendégekkel is. A fürdőben az elmúlt évek során sok határokon átnyúló barátság köttetett már meg.
A gyógyító hatású termálvíz, a sok zöld területtel rendelkező fürdő, csendes, nyugodt környezetben kínál pihenési és gyógyulási lehetőséget évente közel 160.000 vendégnek. A barátságos kialakítású, egész évben üzemelő fürdőkomplexum négy kültéri, valamint hét beltéri medencével várja az ide érkezőket.

barcsi-gyogyfurdo-10.jpg

A Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő a város első fedett uszodájaként 2007. júniusában nyitotta meg kapuit. A fedett fürdőcsarnok 3 még az élményfürdő 4 medencével várja a fürdőzőket. Az aktív pihenésre vágyók a 33 m hosszúságú, 6 sávos, 27 C° fokú úszómedencében frissülhetnek fel, még a gyermekek és úszni tanulni vágyók igényeihez igazodva került kialakításra a biztonságos 0,7 m -1,3 m vízmélységű, 31 C° - 32 C° kellemes hőfokú tanmedence, valamint a nyugalomra, pihenésre, gyógyulásra vágyó vendégek a 37 -38 hőmérsékletű fényterápiás lámpákkal felszerelt gyógyvizes ülőmedencében töltődhetnek fel. Az élményfürdőben került kialakításra egy élményelemekkel - pezsgőágyak, nyakzuhanyok, pezsgőpadok, vízesések, testmasszázsok - tarkított élménymedence, egy 20 méteres úszómedence, gyermekmedence, valamint a legkisebbekre is gondolva egy bébipancsoló.

mohacsi_furdo_1.JPG

A természetes vizek kedvelői számára az orfűi Kis-tó Strand az ideális választás. Az orfűi tórendszer első taván terül el Baranya megye egyedüli ellenőrzött vízminőségű, homokos aljzatú, természetes nyíltvízi fürdőhelye, amely egyaránt alkalmas fürdőzésre, valamint a vízi sportok számos változatának művelésére. A vízi élmények kimeríthetetlen tárházának felfedezése, egy orfűi csobbanás megér egy hosszabb kirándulást!

DSC_0681.jpg

A térség legszínvonalasabb szállodája az innen pár kilométerre található Ambient Hotel & Aroma Spa Sikonda. Itt is remek, többgenerációs, négy évszakos termálfürdőt találunk. A friss erdei levegő, a nyugalom, és a feng shui elvek alapján megformált terek, a kültéri medencék kristálytiszta vizének ragyogó égszínkékje igazán vendégmarasztaló. Úszóknak ezt a fürdőt ajánljuk, mert remek a sportmedencéje.

sikonda_4_223215_58649.JPG

Csokonyavisonta történetének nagy eseménye volt, amikor 1943-ban olajkutatás során 73 ºC-os víz tört fel a mélyből. E vízről hamarosan kiderült, hogy gyógyító hatása van. A fürdőn 9 db medence üzemel: 2 db fedett gyógyvizes és 2 db árnyékolóval ellátott szabadtéri gyógyvizes medence, 1 db egyedi kialakítású „élmény” medence (víz alatti vízsugármasszázs, pezsgőfürdő, nyakzuhany, vízgomba), 1 db gyermek medence (ingyenes óriáscsúszda), 1 db pancsoló, 1 db úszómedence. Természetesen a szauna és a hozzá tarozó mártózó medence is a vendégek egészségét szolgálja.

20080828113639_csokonyavisonta_termalfurdo_12.jpg

TIPP (1): Aquaparkok, élményfürdők
TIPP ("): Szabadstrandok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr366419767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cukkmukk 2014.07.10. 11:56:05

Gyerekkel a szállás a legfontosabb. A gyerekbarát a lényeg, különben nem fogsz pihenni te sem. Pár tipp: glurl.co/csalados
süti beállítások módosítása