Éjszakai kalandos kisvasutazás Kaszón

2014. július 15. 10:00 - Dél-Dunántúl

A KASZÓ Zrt. által üzemeltetett Kaszói Állami Erdei Vasút éjszakai kisvasutazásra hívja 2014. július 26-án az érdeklődőket! A vonat Kaszóból indul este 8 órakor, és egészen a Baláta megállóig közlekedik. A jegy ára gyerekeknek 400 Ft, felnőtteknek 800 Ft.

Ezt követően, 21 órakor vezetett éjszakai túra is indul, amelyre előzetes bejelentkezés szükséges 2014.07.25. 12 óráig a czigany.judit@kaszort.hu címen!

IMG_2556.jpg

Általános tudnivalók Kaszóról:

Somogy megye déli erdeiben bújik meg, a többnyire csak Kaszópuszta néven ismert aprócska település, amelytől nyugatra találhatjuk a Baláta tavat ami a ritka Aldrovanda vesiculosa húsevő növény mellett gazdag növény és állatvilággal büszkélkedhet. A Kaszó nevet 1994 óta viselheti, miután Somogyszob községtől elválva önálló önkormányzatot alakíthatott. Népszerűségét nagyban köszönheti a környező erdők bőséges vadállományának, amely mellesleg Magyarország egyik legjobb minőségű vadászterületének számít.

A nagy kiterjedésű, gyönyörű terület számos természetvédelmi értéket rejt magában. Kaszótól délnyugatra található a Balátó-tó természetvédelmi terület (közel 220 ha), mely 1942 óta élvez védelmet, így Somogy megye legrégibb természetvédelmi területe. Védettségét gazdag növény- és állatvilága, illetve a jégkorszaki lápmaradvány megőrzése indokolja.

064.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr846481051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása