Szülinapos a Bükkösdi Ökopark!

2014. augusztus 29. 10:00 - Dél-Dunántúl

 

IMG_4859.jpg

Három éves a Bükkösdi Ökopark

A baranyai megyeszékhelytől félórányi autóútra fekvő Bükkösdtől északra, mintegy félezer hektárnyi idillikus zöldövezetben elhelyezkedő Bükkösdi Ökopark Pécsről és az ország távolabbi részeiből is vonzza a vendégeket. Nem meglepő, hiszen a vadaspark nyújtotta természetközeli élmények mellett teljes kényelmi infrastruktúra érhető el a vendégházaktól az éttermen át a különféle programokig.

Kevesen hinnék, hogy jelenleg már több mint 250 jószágból áll a park állatállománya, legnagyobb részt szürke marhák, lovak és rackajuhok. A legtöbb vadasparkkal szemben a látogatók egészen közel mehetnek hozzájuk, egyes példányokat akár meg is lehet simogatni. Persze vannak, akiket másképpen vonzanak az ősi magyar háziállatok: eddig 40 látvány-disznóvágást rendezett a park, nagy sikerrel.

IMG_8869.jpg

Magyar szürkemarha csorda

Rendezvényből ezeken túl sem volt hiány: eddig 18 pár tartotta esküvőjét az erdei díszletek között és többtucatnyi csapatépítő tréningnek, borestnek és tábornak is otthont adott a park.

Az elmúlt három évben 25 ezren fordultak meg a parkban, nagyjából negyedük óvodai-iskolai csoporttal érkezett. Ők összesen több mint százezer kilométert tettek már meg az Ökopark útjain és tanösvényein, számtalan dolgot tanulva közben a környezetünkről. Impozáns a lovas túrázók száma is: több mint 100 vendég pattant nyeregbe, de a lovas kocsit választó kényelmesebbek még náluk is számosabbak voltak: több mint 700-an járták be így a parkot.

Népszerű a vadászat is: az eddigi három idényben összesen közel 20 érmes vaddisznó kant lőttek ki a Bükkösdön megforduló vadászok, de szarvas és őz is szép számmal került puskavégre. 2012-ben itt rendezték a Baranya Megyei Vadász Napokat, az akkor megfordult mintegy hétezer vendég azóta is rekord az Ökopark történetében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr46636325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása