Pécsi Napok a Sétatéren

2014. szeptember 04. 13:04 - Dél-Dunántúl

Hamarosan indul a Pécsi Napok, a város legkedveltebb fesztiválja. Szeptember 11-től 28-ig ismét élettel telik meg a Sétatér. A Pécsi Napok háromhetes programsorozata alatt nemcsak számos borászat, vendéglátó és kézműves várja a kikapcsolódni vágyókat, hanem pécsi és határon túli előadók, civil szervezetek, zenekarok is.

Pécs_Sétatér-Fesztivál_Rendezvények_Ismeretlen-fotós_Koncert_a.jpg

Pécsi Napok
2014. szeptember 11-28.


A 40 éves Szélkiáltó együttes jubileumi koncertjével veszi kezdetét a fesztivál csütörtökön este, amelyet másnap Pécs testvérvárosának, Aradnak kulturális napja követ.
A szombat a Nemzetközi Horvát Fesztivál és Pécsi Horvát Napé, illetve a XX. Nemzetközi Veterán Gépjármű Találkozóé. Az oldtimereket a Széchenyi téren csodálhatjuk meg. 15 órától a horvát táncosok zenés felvonulást kísérhetjük végig. A napot gálaműsor és táncház zárja.
Szeptember 14-én napközben a Pécsi Nyugdíjasok Egyesületének programjait, este pedig a Bikali Élménybirtok színpadi komédiáit tekinthetjük meg.
Természetesen a könnyűzenei koncertek is gazdagítják a kínálatot, minden este lesznek koncertek, fellép többek között a The Immigrants, Takáts Eszter, Rudán Joe, a PMD Blues Band, a D. O. G., a Halott Pénz és még sokan mások.

Pécs_Örökség-Fesztivál-–-Pécsi-Napok_Rendezvények_Ismeretlen-fotós_Zenekar_a.jpg
Szeptember 27-én Pécsre települ a Magyar Televízió! Az m1 Itthon vagy! – Magyarország Szeretlek! című népszerű műsora egész nap élőben közvetít a Sétatéri Szent Mihály-napi vásárról. A színpadi programok mellett megjelennek Pécs turisztikai látványosságai. Este fáklyás belvárosi idegenvezetésen vehetnek részt a jelentkezők, vagy a Dóm téri tűzgyújtás és őrtűz részesei lehetnek.
A háromhetes eseménysorozat a Nemzetközi Bordalfesztivállal zárul. A látványos szüreti felvonulást követően a 15 órakor kezdődő Bor és a Dal Ünnepén Kovács Kolos, a fesztivál kórusai, az Ércbányász Koncertfúvós Zenekar és néptáncosok lépnek fel. Az esti finálét Lakner Tamás és Szabó Ferenc vezényli.

A Pécsi Napok minden programja ingyenesen látogatható!
További információ <<<ITT>>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr706668349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása