Advent utolsó vasárnapja is elérkezett

2014. december 18. 10:00 - Dél-Dunántúl

Alig néhány nap, és újra itt a Karácsony. Szinte hihetetlen, hogy elrohant ez az év, Advent utolsó vasárnapja itt van. Még hátra van az utolsó nagy karácsonyi bevásárlási roham, az ünnep vacsora hozzávalóinak beszerzése, aztán jöhet a megérdemelt pihenés, családtagjaink körében.

pecsi_advent_komlos_attila.jpgPécs főtere ünnepi hangulatban (fotós: Komlós Attila)

Advent utolsó hétvégéje még számos programmal hívogat. Szombat este a Pécsi Székesegyházban a Pannon Filharmonikusok előadásában Händel Messiása csendül fel, vasárnap az ünnepi szentmise után Köcsky Tibor adventi orgonahangversenye készíti fel lelkünket a közelgő ünnepre. Ezen a napon az egyedülálló akusztikájú Kodály Központban is ellátogathatunk, hogy meghallgassuk a klasszikus Kiskarácsony, Nagykarácsony kezdetű dalból készült kompozíciót, vagy akár a Diótőrő közismert dallamait.

ddb7b09af06d8ff5b416543859dbc6ba.jpgKaposvár adventi koszorúja (kép forrása: kaposvarmost.hu)

Kaposváron, ünnepi gyertyafényes séta keretében tekinthetjük meg a karácsonyi díszbe öltözött megyeszékhelyt, vasárnap pedig a város polgármester gyújtja meg a negyedik gyertyát is jókívánságai kíséretében. A hiedelem szerint a karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, halványlila lepelbe öltözött angyal jelenik meg az égbolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, azt pengeti, és közben szépen énekel hozzá. De ahhoz, hogy meghallhassuk, szívünk tiszta kell, hogy legyen, és jól kell figyelnünk. A Béke nagyszerű dalát énekli, mely a karácsonyi gyermekről és Isten birodalmáról szól, mely eljő majd a Földön. Sok kis angyal kíséri a nagy angyalt, együtt énekelnek és örvendeznek a mennyben. Daluktól valamennyi mag, mely a földben szunnyad, felébred, és maga a Föld is figyel.

5228111121052347_karacsonyi_vasar.jpgKarácsonyi forgatag a Béla király téren (kép forrása: szekszard.varosom.hu)

Szekszárd is igazán tartalmas programot ígér. December 20-án, szombaton a Holle anyót tekinthetjük meg a Budapesti Táncszínház előadásában. Itt még december 22-én hétfőn is találunk kézműveseket, helyi termelőket, ínycsiklandó forralt borukat kínáló pincészeteket. Az estét a város madrigál kórusának karácsonyi koncertje koronázza meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr246987093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása