Szarvasrudli Somogyban

2015. február 24. 09:09 - Dél-Dunántúl

Napok óta kering az interneten az a videó, amelyen a Somogy megyei Lábod határában vonuló legalább 200 fős szarvas rudli látható.

A kaposvári székhelyű SEFAG Zrt kiváló vadállománnyal és rendkívül változatos természeti adottságokkal rendelkezik, hiszen a Balaton déli partján fekvő Külső-Somogyi dombvidéktől a Kaposvártól délre található, rendkívüli szépségű Zselici dombvidéken át a Dráva parti síkságig igen sokféle domborzatú tájjal rendelkezik.

Legnagyobb összefüggő területe éppen Lábodnál van a maga 48.000 hektárjával. A gímszarvas minősége kiemelkedő, ezért a vadászterület génmegőrzés miatt különleges státuszt kapott.
A területen esett legkiválóbb gím trófea: 2001-ben Lábodon lőtt 16,83 kg-os tömegű, és 265,67 nemzetközi pontszámú trófea, amely jelenleg a 7. a világranglistán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr767210711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása