Húsvét Zengővárkonyban

2015. március 16. 10:00 - Dél-Dunántúl

Mint ahogy minden évben, a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum most is gőzerővel készül a Húsvétra, és az ünnepet megelőző hagyományos programokra.

hesseni_himestojas_a_m_zeumb_l.jpgMíves hímes tojások (fotó: Míves Tojás Múzeum, fotós: Németh András Péter)

A programok már március 29-én, Virágvasárnapon elkezdődnek. Ekkor ünnepli a múzeum megnyitásának 15. évfordulóját! Lesz ünnepi megemlékezés, kultúrműsor, majd 10-15 év között fiatalok részvételével Országos Ifjúsági Tojásfestő Verseny is.

A Nagyhét napjain - Nagypéntekkel bezárólag - , azaz március 29. és április 3. között naponta 10 és 18 óra között hímes tojásokat festhetünk a múzeumban. A "Hímestojás Szeretteinknek" program keretében gyakorlott tojásírók segítségével, saját kezűleg készülhetnek el a műalkotásokat, de természetesen vásárlásra is nyílik lehetőség. Egész héten tojásdíszítő bemutatók, tojásírás, tojáskarcolás, sőt, sőt tojáspatkolás színesíti a napi programot. Ki ne hagyjuk!

Húsvéthétfőn délelőtt fél tízkor a Zengővárkonyi Népiegyüttes népviseletben vonul a hagyományos ünnepi istentiszteletre, majd délután három órakor "Húsvéti locsoló" műsorával a múzeum előtt köszönti a látogatókat. Őket követi a Népiegyüttes Gyermektagozata, akik locsolóverseket, népitáncokat adnak elő. A csoporttal óvodások-iskolások lépnek színpadra.

h_mes_toj_sok_a_m_zeumban.jpgMíves hímes tojások (fotó: Míves Tojás Múzeum, fotós: Németh András Péter)

A Míves Tojás Múzeum 850 új hímes tojással gazdagodott a 15. évfordulóra! Ha az ünnepen Zengővárkony felé vezet utunk, mindenképpen látogassunk el a múzeumba is, hiszen a bemutató terem meghitt, ünnepi hangulata közelebb visz a Húsvét misztériumához, a hozzá kötődő népszokások, hagyományok átéléséhez, megőrzéséhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr267256181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása