Minősített erdészeti erdei iskolák

2015. március 27. 10:00 - Dél-Dunántúl

Március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján 24 erdészeti erdei iskola kapta meg a hivatalos minősítő oklevelet. A kérelmeket az Országos Erdészeti Egyesület minősítési bizottsága bírálta el.

Az erdei iskola program 1996 óta folyik szervezett keretek között. Az iskolák évente ötvenezer gyereket fogadnak erdőpedagógiai programjaikkal, ahol a természeti ismeretek bővítése mellett a fenntartható gazdálkodás alapelveit is megismertetik a tanulókkal.

A Dél-Dunántúl régióban 5 erdészeti erdei iskola nyerte el a hivatalos minősítést

Gemenci Erdészeti Erdei Iskola

3_napos_kirandulas_a_gemenci_erdoben_gemenc_zrt_2.jpgGemenci kirándulás (fotó: Gemenc Zrt.)

A Gemenc Zrt. erdei iskolája Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központ közelében található. Innen indulnak a gemenci kisvasutazások, de lehetőség van kerékpárbérlésre, gyalogos túrákra, és sétahajós és lovaskocsis erdőjárásra is van mód.
Az erdei iskolában lehetőség van egy napos erdei vasutazásos, kerékpártúrás, hajókirándulásos kirándulásra, de 3 napos kirándulás ajánlatok is várják a csoportokat.

Kikerics Erdészeti Erdei Iskola

osztalykirandulasok_sasreten_mecsekerdo_sasret_kikerics.jpgKirándulás Sasréten (fotó: Mecsekerdő Zrt.)

A Sasréten található erdei iskola közel 20 éve várja a természet iránt érdeklődő tanulókat. A Zselic szívében található központ körül hatalmas erdőség, rétek, vadlegelők, források, patakok, löszmélyutak és gyönyörű táj tárul elénk e területen.
A Mecsekerdő Zrt. Csühögő I. programján kisvasutazhatunk Magyarország legkeskenyebb nyomtávú kisvasútján, a Zselici Csühögőn és részt vehetünk az erdei iskola tanösvényén is több órás foglalkozásokon.

Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola

osztalykirandulasok_a_mokus_sulival_mecsekerdo_sasvolgyi_tabor_mokus_suli.jpgKirándulás városi vagányoknak (fotó: Mecsekerdő Zrt.)

Szintén a Mecsekerdő Zrt. gondozásában működik a Pécs-Árpádtetőn fekvő Mókus Suli. A suli mellett fekvő Erdő Háza 2014 óta ökoturisztikai központ.
Az erdei iskola változatos programokat kínál a természetbarátoknak, az erdei kalandoroknak, vagy akár a városi vagányoknak is!

Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola

kalandok_a_sziagyi_suliban_sziagy.jpgSziágyi Erdészeti Erdei Iskola (fotó: SEFAG Zrt.)

Az eredetileg erdészlaknak épült erdei iskola a somogyi erdőgazdasághoz, a SEFAG Zrt.-hez tartozik, Somogy megye déli részén, a rinyabesenyői erdőtömbben található. Ha valaki nyugalomra, csöndre vágyik, itt a helye!
A Sziágyi Suli kalandjai során megtudhatjuk mi az, amiről az erdő fái mesélnek.

Turisztikai és Természetismereti Központ

kalandra_fel_irany_lengyel-annafurdo_resized.jpgKalandra fel! Irány Lengyel-Annafürdő (fotó: Gyulaj Zrt.)

"Képzelj el egy erdőt, ahol a fák majdnem az égig érnek, őzike kacsint cinkosan a bozótból, harkály röppen fáról-fára, és ha figyelmesen hallgatózol, azt is hallod, ahogy a völgy alján az Anna- forrás vize halkan csobog. Ugye milyen szép? "
A Gyulaj Zrt. Lengyel-Annafürdőn található, minősített erdészeti erdei iskolája is számtalan programot kínál.  A hely adottságait, érdekességeit három tanösvény szemlélteti. De találunk itt vadasparkot, pihenő tavat és ökokunyhót is!

Háborítatlan természet, tartalmas programok, játszva tanulás - az erdészeti erdei iskolák megérnek egy kirándulást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr697299489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása