XII. Medvehagyma Fesztivál és "Tóparti Hal-Party" Orfűn

2015. április 13. 10:00 - Dél-Dunántúl

Április 18-19-én 12. alkalommal rendezik meg Orfűn a Medvehagyma Fesztivált. Idén a hagyományos rendezvényhez a Tóparti Hal-party is társul, így a hal is szerepet kap a gasztronómiai kínálatban.

dsc_0068.jpgKészülnek a medvehagymás ételek (fotó: Orfű TDM Egyesület)

Ki korán kel, medvehagymát lel!
Április 18-án, szombaton már 9.30-kor elindul a kisvonat a Medvehagyma mezőre. A hivatalos fesztivál megnyitó 10 órakor lesz, 10.15-től pedig már el is indul a vidám, zenés, jelmezes felvonulás a Kemencés Udvarba. És innentől nincs megállás, már ami a gasztronómiát illeti! Lesz medvehagymás és halas ételek bemutatója, halászlé "orfűiesen", halfilézési bemutató, balatoni halkülönlegességek, és persze nem maradhat ki Nagy Bandó András humorista és író vidám előadása sem.

dsc_0003.jpgMedvehagymás pogácsa (fotó: Orfű TDM Egyesület)

Aki szombaton lemaradt a kisvonatról, még vasárnap sem késő elindulni! Reggel ugyanúgy indul a medvehagyma-járat! A reggelt hideg halas előételek kóstolásával kezdhetjük, vagy ha inkább valami érdesebbre vágyunk, akkor mézkóstolóval. Majd érkeznek a geresdlakiak, akik mivel mással, mint gőzgombóc készítő bemutatóval készülnek! Délután a Siklósi Borhölgyek is a kemence mellett tüsténkednek majd, és a nagydorogiak főzőmestere is elkápráztat mindenkit harcsafőző tudományával!
Természetesen a kultúra a vasárnapi programnak is szerves része. Itt lesz a Hangoló zenés gyermekszínház előadása, pantomim előadás, vándorkomédia, és a Pannongras zenekar koncertje!

Belépődíj mindkét napon 600 Ft/fő, valamint kóstolópohár is vásárolható 600 Ft-ért.

További információ a rendezvényről ITT>>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr237347416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása