Ismét egy hosszú hétvége! Itt van május elseje!

2015. április 27. 11:29 - Dél-Dunántúl

Alig néhány hete volt Húsvét, és ismét egy hosszú hétvége vár ránk. Itt az idő, hogy útnak induljunk újra, kikapcsolódni, feltöltődni. Ezen a hétvégén országszerte számos program várja a fesztiválozókat, az anyák napját ünneplőket, lazulni vágyó fiatalokat, kisgyermekeseket és természetesen az idősebb korosztályt is.

Hosszú hétvége
2015. május 1-3.

Nézzük, mit történik ezen a hétvégén a Dél-Dunántúlon!

Az aktív élményekre vágyóknak - irány Orfű!

dsc-0628_1.jpgOrfűi Vízisport Évadnyitó és Tókerülő Modellvitorlás Verseny (fotó: compassmagazin.hu)

Pénteken kezdetét veszi az Orfűi Vízisport Évadnyitó és Tókerülő Modellvitorlás Verseny. Május elsején, pénteken a Medvehagyma Regatta futamai 10 és 16 óra között rajtolnak, ahol egyméteres modellvitorlások versenyeznek.Szombaton 10 órától indul a Vízisport Évadnyitó, melynek keretében átadásra kerül a felújított orfűi vitorlástelep. Délben rajtol a tradicionális Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny. A verseny egyedülálló abból a szempontból, hogy gyakorlatilag a modellvitorlázás Kékszalagjának felel meg. A versenyzők, a legkülönbözőbb modellvitorlásokkal bevitorlázzák a teljes Pécsi-tavat.Vasárnap a legnagyobb modellvitorlás flotta, a Micro Magic ranglistaversenye lesz Orfűn.

Lazulni vágyóknak - mi más is lehetne az irány, mint Villány és a X. Villányi BorZsongás! Persze nem feledkezhetünk meg a PEN-ről sem!

p1060004_1.JPGX. Villányi Borzsongás (fotó: Villány-Siklósi Borút Egyesület)

A Villányi borvidék már tizedik éve készül erre a fesztiválra, amely idén 2015. május 1-2-3-án kerül megrendezésre. Sokunk kedvenc majálisán 6 településről 14 szolgáltató várja az érdeklődőket!
Két év szünet után a Pécsi Tudományegyetem legnagyobb rendezvénysorozata, a PEN (Pécsi Egyetemi Napok) ezúttal rendkívüli helyszínen kel életre. Mintegy 100 produkció – hazai és külföldi zenekarok, DJ-k, kulturális és közösségi programok – várja nem csak az egyetemista közönséget négy zenei és közéleti helyszínnel a Zsolnay Kulturális Negyedben egészen vasárnapig! A PEN a 0. napon, azaz csütörtökön Ákos koncerttel kezdődik!

Anyák napját ünneplőknek - úticél a pécsváradi Bazsarózsa Napok és/vagy a Zsolnay család virágoskertje!

bazsarozsa.pngBánáti Bazsarózsa (fotó: Pécsváradi Élményvár)

A Zengő híres, fokozottan védett növénye, a bánáti bazsarózsa minden évben csak néhány hétig virágzik... Érdemes hát a  hosszú hétvége keretében Pécsváradra kirándulni, ahol vezetett túra keretében személyesen is megcsodálhatjuk a különleges, és gyönyörű virágot!
Vasárnap 11 órakor egy igazán különleges program veszi kezdetét, amelyet Tillai Gábor neves történész vezet. A program során sétát tehetünk a Zsolnay család "virágos kertjében".

Kultúrát kedvelőknek - Budapesti Fesztiválzenekar a Kodály Központban!

kepvalto1.jpgKodály Központ (fotó: Zsolnay Örökségkezelő NKft.)

A pécsi Kodály Központban május 3-án a Budapesti Fesztiválzenekar lép fel. Az est vendégművésze, az ifjú francia zongorista, David Fray, aki identitását a nemzetek élő olvasztótégelyeként határozta meg, hiszen francia származásán túl rendelkezik cseh, lengyel, spanyol és finn gyökerekkel is. 

Dél-Dunántúl (is) megér egy estet, vagy akár egy hétvégét is...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr647402328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása