Fergeteges lakodalom Márokon

2015. június 24. 10:46 - Dél-Dunántúl

Ismét eltelt egy év, újra itt a Mároki Lakodalmas, szám szerint az ötödik! A falu apraja-nagyja már most lelkesen készül az augusztus 1-jén és 2-án tartandó eseményre.

A hagyományőrző rendezvény első napján a falu két része - Németmárok és Hercegszentmárton jelképesen házasságot köt. Igazi falusi lakodalommal és hagyományokkal fűszerezve élvezhetjük két napon át a helyiek vendégszeretetét.

iimroki_lakodalmas_pard_2012_20120817_1958359953.jpgMároki Lakodalmas (fotó: Márok Község Önkormányzata)

A fesztivál 15 órakor, sváb vőlegény kikérővel kezdődik, amelyen a Mároki Német Nemzeti Néptánccsoport lép fel, majd ezt követően magyar menyasszony kikérő következik a Villányi Kadarka Néptáncegyüttes parádés kíséretében.

Az esküvő 16 órakor kezdődik a falu színpadán, amely után helyi és térségi hagyományőrző együttesek műsorával bepillantást nyerhetünk a helyi magyar és sváb népszokásokba.

Ha este, akkor bál! Az idei évben a Muzsika Tv sztárjai szórakoztatják az összegyűlt "násznépet" olyan fellépőkel, mint Radics Márk, Elek Icu, Galát Norbert és a 3+2 Zenekar!

 

Természetesen a kísérő programok sem maradhatnak el! Lesznek ügyességi lovas versenyek, "Baranya ízei" főzőverseny, kiállítás, kemencés libalakoma és még "Csobbanó dallamok" is a halastónál a Bohemian Brass Quintets zenekar tolmácsolásában.

A második napon a Német Hagyományőrző Ifjú Zenekarok és Tánccsoportok Találkozója kerül megrendezésre. Rendkívül tehetséges néptánccsoportok és zenekarok csillogtatják meg tehetségüket egész napon át.

További információ a Mároki Lakodalmasról  >>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr127569400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása