Újabb kinccsel bővült Annafürdő - átadták a Rétisas fészek kilátót

2015. október 15. 10:00 - Dél-Dunántúl

Egy kiadós esővel teli napot követő napsütéses reggelen - a biztonság kedvéért az esőkabát és a gumicsizma ma is az "alapfelszereltséghez" tartozik - indulunk útra Tolna megye egyik legvadregényesebb tájára, Lengyel-Annafürdőre.

Olyan erdőbe érkezünk, ahol a fák az égig érnek, a lombok közül harkály korrogó kopácsolása, míg a völgyből az Anna-forrás vizének csobogása hallatszik. Egy igazi varázserdő, október idusán ezer színben pompázik minden, amíg a szem ellát.

Fotók: Lengyel-Annafürdő

A Tolnai-hegyhát öreg bükkfáinak takarásában vezet utunk az átadás előtt álló Sasfészek kilátóhoz. A szintén új erdei játszótérnél már izgatott gyereksereg gyülekezik - a lengyeli óvodások -, hogy birtokba vehessék a vadonatúj lombkorona sétányt és a gyermeki szemmel félelmetesen magas kilátót.

No, de előbb túl kell esni a hivatalos ceremónián. A kötelező beszédek elhangzása után Dr. Mészáros István, titeli prépost áldja meg a kilátót, amellyel az összegyűlt nézősereg különleges, emelkedett hangulatba kerül. Így indulunk útnak a magasba, hogy az erdei csodának részesei lehessünk.

A három szintes kilátóra vezető, 30 méteres ösvény segít megismerni az erdő szintezettségét, és a lombkorona élővilágát. Útközben szemügyre vehetjük a sétányt övező fákon a gyulaji erdő madarait, az egyes interaktív állomásokon pedig bővíthetjük ismereteinket az erdő élővilágáról, növényeiről, állatairól. A kilátás pedig fentről, egész egyszerűen feledhetetlen!

Ősszel is érdemes hát útnak indulni, ismeretlen tájakat felfedezni. Irány Lengyel-Annafürdő!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr257964166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása