Első Pécsi Pezsgő Bor Fesztivál

2012. szeptember 20. 12:31 - Dél-Dunántúl

pezsgobor.jpg2012. szeptember 21. és szeptember 30. között idén először ad otthont a mediterrán hangulatú baranyai megyeszékhely, Pécs, egy ízekben, zamatokban és programokban gazdag rendezvénynek, az Első Pécsi Pezsgő Borfesztiválnak. A fesztivál keretein belül az ország valamennyi borrégiója képviselteti magát, mintegy 60 borászattal, de a rendezvényről nem hiányozhatnak a már jól ismert pálinkaházak és pezsgőpincészetek sem.

A két hetes Pezsgő Borfesztivál során hazánk valamennyi borrégiója a nagyközönség elé tárja idei termését. Emellett természetesen a fesztiválon jelen lesznek a már jól ismert pálinkaházak és pezsgőpincészetek is, a gasztronómia szerelmeseinek pedig kézműves sajtokkal és tradicionális ételekkel kedveznek a kiállítók. Ezen felül a borkultúrához nélkülözhetetlen, hagyományos kézműves termékek széles skálája várja majd az érdeklődőket a Kézművesek utcájában.
A főtéren felállított nagyszínpadon a helyi művészeti- és tánccsoportok mellett, egymást váltják majd a hazai zenei élet nagyjai, mint Demjén Ferenc, a Cutton Club Singers alapítója – László Boldizsár, a népszerű Punnany Massif, valamint a fergeteges hangulatú koncertjeiről híres Balkán Fanatik és még sokan mások. A Pezsgő Borfesztivál nagykövete a pécsi Vivat Bacchus Énekegyüttes, akit a nagyérdemű jól ismerhet az ország különböző borfesztiváljairól. A szervezők nem feledkeztek meg a legkisebbekről sem, akik számára izgalmas, színes gyermekprogramokkal kedveskednek.
Az esemény ad otthont a Pécs City Karneválnak is, ahol magyar és külföldi egyetemisták, cégek, civil szervezetek látványos jelmezeikben színesítik majd a pécsi belvárost. A kéthetes rendezvény során nagyszabású színes szüreti felvonulás is lesz, a Bor és Dal ünnepén pedig a XVI. Európai Bordalfesztivál alkalmából Európa számos országából érkeznek férfikarok, hogy bemutassák bordal kultúrájukat.
A kéthetes, Pezsgő Borfesztivál egy új, hagyományteremtő célzattal megvalósuló, színvonalas, szakmai értékekre épített, kulturális és gasztronómiai programsorozat lesz, mely garantáltan felejthetetlen élményt nyújt majd valamennyi korosztály számára Pécs, történelmi belvárosában.

Szólj hozzá!
Címkék: Pécs

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr814790172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása