Falusi fíling - belvárosi utcafesztivál Pécsett

2012. szeptember 21. 11:41 - Dél-Dunántúl

utcafesztival.pngTérjen be a mi utcánka! 10. alkalommal rendezkedik be a vidéki Baranya a Jókai térre: a főszervező árult el bennfentes részleteket.

Szeptember végi vasárnapon vászonborítású sátrakkal és sürgő-forgó vendégfogadókkal telik meg Pécs város mediterrán hangulatú főtere, a Jókai tér. Lassan egy évtizede érkeznek ide házi termékeikkel, falusi finomságaikkal Baranya, sőt, Tolna és Somogy falusi vendégfogadósai. Sül a lapcsánka, kukoricán térdepelnek a városi gyerkőcök, és kedélyes beszélgetés közben kóstolgatják a város lakói a fesztivál látogatóival együtt a friss sajtokat, a házi lekvárokat, vagy aszalt gyümölcsöket és a mangalicás disznóságokat. Igazi öröm ez a nap, az újra felfedezett vidéki ízek ünnepe.

A teljes cikk az itthon.hu oldalon <<< ITT >>> olvasható.

Szólj hozzá!
Címkék: falusi Pécs Baranya

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr974792379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása