Európai díjat kapott egy magyar kastély

2013. március 26. 16:38 - Dél-Dunántúl

Festetics-Inkey-kastely(1).jpgA kastély hol is lehetne máshol, mint a Dél-Dunántúlon?!

Europa Nostra-díjat kapott az alsóbogáti Festetics–Inkey-kastély – közölte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

A Somogy megyei műemléképület a kulturális örökség megőrzése kategóriában nyert díjat.

Az Európai Bizottság és az Europa Nostra kedden hozta nyilvánosságra az Európai Unió Kulturális Öröksége díj és az Europa Nostra-díj 2013. évi nyerteseinek listáját.

A 30 díjazottat közel 200 projektből választották ki az örökségmegőrzés, a kutatás, a példamutató elkötelezettség, valamint az oktatás-képzés és figyelemfelkeltés terén véghezvitt munkájukat jutalmazva.

Régiónkban ugyancsak Europa Nostra-díjas a szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény, melynek érdekessége, hogy egy élő faluban épült fel. Talpasháziban, füstöskonyhás épületeiben és portáin emlékezhetünk a hagyományos paraszti gazdálkodásra.
(Forrás: MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr815173982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása