"Itt van május elseje!"

2013. április 30. 09:26 - Dél-Dunántúl

majális.jpgAmi nemcsak azért jó, mert munkaszüneti nap, hanem mert végre itt a nyár és ezzel együtt egy egész regimentnyi szabadtéri program a régióban!

Szemezgetés a programokból:

KELETI RETROMAJÁLIS PÉCSEN
A Budai Városkapu Iskolánál: Állatsimogató, légvár, arcfestés, henna, lufi hajtogatás, lovagoltatás, íjászat, airsoft. Fekete Gyémánt fúvószenekar, Mecsekszabolcsi néptáncosok, pécsi mazsorettek, Hangoló zenés gyermekszínház, Zengő Együttes, Fordan SE Pécs, divatbemutató, Eurodance táncbemutató, Korda György és Balázs Klári koncert (17.00), Viking bemutató, utcabál (11.00-22.00).

MAJÁLIS A MANDULÁSBAN - ÚJRATÖLTVE!
A tavalyi nagy sikerre tekintettel, idén ismét majálisra invitálnak a baranyai szakszervezetek. Gyere ki a Mandulásba, tölts el egy kellemes napot a szabadba!
A rendezvény ideje: 2013. május 1. 10:00.-18:00. óra között
Helyszín: Pécs, MANDULÁS
Megközelíthető: Autóval, kerékpárral, 34 sz. autóbusszal
Ízelítő a programokból: zsákbanfutás, kötélhúzás, sörivó verseny, főzőverseny, szkander, rajzverseny, lufilépő verseny

MAJÁLIS AZ ÁLLATKERTBEN
Arcfestés, ingyen légvár, egész napos látványetetések: mókusmajom, oroszlán, ormányos medve, szurikáta, láma, csimpánz, nílusi víziló, apella, cerkóf, gyűrűsfarkú maki, fehérpamacsos selyemmajom, mókusmajom, galléros pávián, mosómedve
További információ: www.pecszoo.hu

"ORCHIDAVADÁSZ-TÚRA" MÁJUS 1-JÉN!
A túrát Deákné Endrédi Mária vezeti, akinek orchideafestményei jelenleg is láthatók a Természettudományi Múzeumban "Baranyai orchideavadászat ecsettel" címmel. A részvevők most élőben is felkeresik néhány modelljét és más növényritkaságokat is. Találkozó: 2013. május 1., 8.00., Pécs távolsági autóbusz pályaudvar, a Siklósra induló busznál (a busz 8.15. kor indul).
Útvonal: Siklós – Máriagyűd – Csukma – Tenkes – Tenkes csárda, ahol a Harkányból Pécsre közlekedő, 15 órakor induló busszal tervezik a hazatérést. A hegységben források nincsenek, ezért ivóvízről mindenkinek ajánlott gondoskodnia. A sziklákra zárt magas szárú cipő vagy bakancs ajánlott. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Információ: www.jpm.hu

SÉTAHAJÓZÁS A DUNÁN
2013. május 1.(szerda) – a Gemenc sétahajó a bajai Türr István emlékműtől indul 1 órás kirándulásokra.
A kirándulás alkalmával megfigyelhető lesz a Gemenci erdő Dunára tekintő része, várhatóan a különleges madárvilág egyedeit is észlelni tudják majd a sétahajó utasai.
Indulás: 11:00 és 14:00
Információ: www.gemenczrt.hu  

MAJÁLIS KISVASUTAZÁS
Május 1-jén a HM Kaszó Zrt. által üzemeltett Kaszó Állami Erdei Vasút majális kisvasutazásra hívja az érdeklődőket! Sörrel és virslivel várják az utazóközönséget!
Indulás: Kaszó, 10 és 14 órakor
Információ: www.kaszort.hu

VÁROSI MAJÁLIS SZEKSZÁRD
Szórakoztató programokkal, utcaszínházi előadással, koncertekkel, kirakodóvásárral, mini-vidámparkkal, sportrendezvényekkel várja Szekszárd a közönséget. Ezen a napon kinyitja kapuit a Szekszárdi Élményfürdő is!
Információ: www.babitsmuvhaz.hu

MAJÁLIS A SIKLÓSI FÜRDŐBEN
Játékpark és kreatív kuckó, csúszdaverseny, koktél és jégkrémakció várja a fürdőzni vágyókat!
Információ: www.siklosfurdo.hu

DRÁVAI SÉTAHAJÓZÁS
A hajó Drávaszabolcsról indul 10:30-kor, az út kb. másfél órás. Jegyárak: 2.000 Ft/felnőtt, 1.600 Ft/gyerek ill. nyugdíjas.
Információ kérhető: dravahajo@gmail.com

MESZTEGNYŐI ERDEI VASÚT NAPJA - MAJÁLIS
Előzd meg a kisvasutat! - Mesztegnyő-Kak teljesítménytúra 10 és 25 km-es távon a Zöldgömb Sport szervezésében. Juhos Zenekar - moldvai táncház, Marcali 3 Tenor, True Smile Jam Band - egy óra örömzene, lovaskocsizás (2.000 Ft/forduló), egész napos büfé-szolgáltatás, kialakított tűzrakóhelyek, családi főzőverseny, ingyenes túravezetés
Információ: www.sefag.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr595253936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása