II. Zsolnay Fesztivál - 2013. május 18. szombat

2013. május 18. 08:00 - Dél-Dunántúl

A II. Zsolnay Fesztivál szombati programja:

10.00-14.00, 17.00-23.00 Inkubátor Ház
A Játék Napja a Zsolnay Fesztiválon. Több mint 50 egyéni fejlesztő- és társasjáték egy helyen, a Bendegúz -Gyermekzug JátsszMa! programjának keretében.

10.00-18.00 Zsolnay Kézműves Piac
A Zsolnay Kézműves Piacon helyi művészek és alkotók kézműves áruiból, iparművészeti, lakberendezési, divat-és használati tárgyaiból válogathatnak az érdeklődők.

icurka.jpg10.00 Bóbita Bábszínház - Icurka-Picurka
Csecsemőszínház 0-3 éves apróknak. A két 20-20 perces részből álló előadás első felében egy cicuska, egy egérke, egy halacska és egy kutyuska kapcsolatát kísérhetik végig a gyerekek. A kedves kis állatok közös játékai; bújócska, fogócska, kukucska-játék a barátság egy-egy pillanatát villantják fel. Közismert mondókák, gyerekdalok, kiszámolók, dúdolók és dünnyögők a játék építőkövei, melyeket az anyukák, apukák, nagymamák haza is vihetnek, hogy otthon folytatódhasson a közös játék.

10.00-12.00, 15.00-17.00 Művészet az újrahasznosítás jegyében
A legérdekesebb foglalkozások egyike, amikor a „szemét”-ből készítünk használati tárgyakat, ékszereket, hajcsatot, fülbevalót, gyűrűt. Védd a környezetet, és alkoss Te is! A foglalkozás kicsiknek és egészen nagyoknak egyaránt ajánlott.

fényfestés.jpg10.00-13.00 Fényfestő workshop - Laboda Planetráium (Labor Műhely)
Bevezetés a laterna magica (a bűvös lámpás) szemkápráztató világába. Üvegkép festő műhelyfoglalkozás gyermekeknek és szüleiknek.

10.00, 11.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 Kaleidoact - Underwater Mirage (F/H)

10.30, 13.30, 15.30, 22.30 Detectivity

11.00 Ráhangolás-Barangolás - Zenés séta Palya Beával a Zsolnay Negyedben

14.00-18.00 Változz mesehőssé!
Az Egyesült Államokban 1919 óta minden évben egy teljes hetet szentelnek a gyermekkönyvek ünneplésének. Az idén május 13. és 19. között zajlanak a változatos programok, felolvasások iskolákban, könyvtárakban Amerika-szerte. A pécsi American Corner most először, a Zsolnay Fesztivál alkalmából csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, így a magyar gyerekek is megismerhetik az amerikai gyermekirodalom néhány emblematikus alakját. Amerikai gyermekkönyvek illusztrációi inspirálják a jelmezeket, amelyeket maguk a gyermekek készítenek el a Cornerben és vihetnek magukkal a foglalkozás után.

15.00 Kramenstetter Ádám gitárkoncertje
Az PTE Művészeti Kar végzős hallgatójának nyilvános diplomakoncertje várja a komolyzene rajongóit.

dolus mutombo.jpg15.00 Dolus Mutombo (RDC)
A kongói gitáros és énekes zenéje mindenkit megszólít. Muzsikája tele van nappal és a fénnyel, egyszerű
szabályokkal, gazdag érzelmekkel, mindez afrikai gyökereinek köszönhető. Dolus énekhangja rusztikus őszinteséget közvetít. Pazar ritmusérzékének bölcsője tiszta zeneisége. Dolus Mutombo Lipcsében él, koncertje a „kreatív városok” program keretében valósul meg.

16.00 Palya Bea - Altatok
Lemezbemutató gyerekkoncert
„Az ötlet, hogy altatókat írjak, már nagyon régi, sok dalkezdemény hevert papíron, gépben. De a lendületet, hogy az Altatok könyv-lemez megszülessen, a hasamban rúgicsáló kislányom adta. Szenvedélyes inspiráció volt ez. Várandósságom ötödik hónapjában hajnal négykor rendre kidobott az ágy: elöntenek a szavak, írnom kell, hangszert kell ragadnom, énekelnem kell.” Dalok, versek álomország kapujában és azon túl.

16.00 Beszélgetés Jókai Annával
A számos díjjal és címmel kitüntetett írónővel legújabb regényéről (Éhes élet, 2012) és az élet igazán fontos kérdéseiről beszélgetünk.

17.00 Fran Palermo
A mostani felállásában 2012 márciusa óta működik a fiatal zenekar. A spanyol származású dalszerző, Vincent Vidar és csapata két hónappal az alakulás után máris stúdióba vonult, hogy rögzítse az első nagylemezét Museum of Clouds címmel. Zenéjük húzós tempójú, dús hangszerelésű indie-rock és folk beütésű, melyet leginkább a gitár, a hegedű, a trombita és a harmonika hangjai uralnak.

19.00 A Magyar Zeneművészeti Társaság Kamaraegyüttese
NEWAUD hangverseny. A Magyar Zeneművészeti Társaság 1989-ben rendezte első kortárs zenei hangversenysorozatát. A Társaság a legújabb művek bemutatása mellett zenei értékmegőrző feladatot is célul tűzött ki, a régebben elhangzott, de jelentős kortárs művekre is szeretné felhívni a figyelmet.

18.30 Zsolnay Színház bemutatja: Beszédvizsga

csongor.jpg19.00 Csongor és Tünde
Ifjúkori melankólia, végzetes szerelem, tomboló vágyak, gonoszság, irígység, halhatatlanság, árulás, mérgezés, merény - minden egy rakáson, amire egy pörgős előadásnak szüksége lehet. Meg egy kis alter rock.

20.00 Besh O Drom
Az 1999-ben alakult Besh o droM a magyarországi világzene egyik jelentős képviselője. A Besh o droM jelentése
lovári cigány nyelven: „Üld meg az utat!”, mint a lovat szokás, azaz: indulj el! Zenéjük balkáni és román cigány, illetve közel-keleti tradicionális zene és magyar zene sajátos ötvözete, ahol egészen különböző zenei stílusok
keverednek. Igazi örömzene!

22.00 Lenthár Balázs
A pécsi éjszaka egyik legautentikusabb kocsmazenésze a Fesztivál vendégeként adja elő kedvenc dalait, ahogyan mindig, most is egy szál gitáron.

22.00 Fábián Juli & Zoohacker
Az elektroakusztikus formációt 2011-ben alapította a két különböző műfajból érkező, mégis közös hangot találó zenész: Fábián Juli és Palásti Kovács Zoltán, alias Zoohacker. Számaik különlegességét az adja, hogy egyrészt a régi zenei stílusok mellett szinte az összes modern irányzat teret kap, másrészt a régebbi műfajok újraértelmeződnek a mai modern felfogás és az elektronikus hangszerelés által. A formáció játszott már a legendás Stereo Mc’s előzenekaraként, és a 2012-es hazai Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe is bekerült a Like a child c. számával.

slim.jpg23.00 Slim Wild Boar & The Forsaken Shadow (F)
A 2008-ban, Rennesben alakult zenekar (akusztikus gitár, basszus dob, ének), a Slim Wild Boar újra felfedezi
az amerikai zene gyökereit a hangulatos, sötét és elegáns country-folk lepárlásával. A második albumra kétszereplőssé bővült a zenekar Forsaken Shadowval (elektromos gitár), mára pedig már trióként beszélhetünk
róluk, mióta ütőhangszereken és dobon Skinny Kid is csatlakozott hozzájuk. A három betyár bejárta már az európai undergroundot, Belgiumtól Portugáliáig, Moszkvától Brestig. A Slim Wild Boar a sötét folk blues és a vad rockabilly sajátos ötvözete. Johnny Cash, Hank Williams, Nick Cave és Leonard Cohen után szabadon. Előttük a kocsmatrubadúr Lenthár Balázs egy szál gitárral lép fel, utánuk pedig a pécsi Johnny Cash, a Karnics Zoltán pakolja a lemezeket.

00.30 DJ Karnics: Swing & R'N'R Party
Őrült R’n’R party hajnalig DJ Karniccsal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr985302842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása