Újabb, megtisztelő "címmel" gazdagodott Pécs városa!

2013. augusztus 02. 10:00 - Dél-Dunántúl

14994.jpg

A Bor és Gasztronómia Kiváló Európai Képviselője címet adományozta az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) Pécs városának.

A 2003-ban alakult CEUCO azoknak a városoknak, szervezeteknek, borászatoknak, éttermeknek ítéli a díjat, amelyek nagy súlyt fektetnek a kulináris hagyományok életben tartására, ápolására, azok megismertetésére.

14997.jpg

Az indoklás szerint Pécs olyan város, ahol a gasztronómia, a kulináris értékek, a művészetek és a történelmi örökségek eleven, izgalmas egységet alkotnak: a belvárosi múzeumok, vendéglők, ókeresztény, reneszánsz és török kori emlékek, délies napfény, rengeteg csábító kávéházi és éttermi terasz és egész évben zenei, irodalmi, képzőművészeti események adják össze az utánozhatatlan „pécsi fűszerkeveréket". 

13254.jpg

A legjobb európai borászat címét Tiffán Ede, a legjobb európai étterem címét Gere Attila Mandula Étterme kapta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr385434250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása