"Furfangos Márton" útra kész!

2013. október 31. 13:32 - Dél-Dunántúl

Furfangos-Márton.jpg

Furfangos Márton, a Márton-nap hivatalos libája elrejtett 6 libalakomát és fesztivál belépőt mindazoknak, akik cseles játékát sikeresen megoldják!!!

Irány a játék!

Furfangos Márton Dél-dunántúli barátja, Mámor Gá-bor ugyancsak hírt adott magáról az elmúlt napokban:

" Kedves Libatestvéreim Harkányban, Dunaföldváron, Siklóson, Villányban, Szennában, Pécsen, Orfűn, Kaszón, és megannyi dél-dunántúli településen!

Örömmel jelzem Nektek, hogy nyílt tenderünkön valamennyi jelentkező étterem maximálisan megfelelt. Ez azt jelenti, hogy november hónap folyamán mi, és a méltán híres Márton-napi fogások kerülhetnek az érdeklődés középpontjába.

Mindenekelőtt Tolna megyei liba társaimhoz fordulok.  Az események epicentruma Dunaföldvár lesz. Ide egyesével, libasorban repülve érkezünk. Landolás a vár és a Duna közötti területen. Aki még nem járt arra, tájékozódási pontként a vár Török tornyát vegye célba. Vigyázat, a torony alagsorában eredeti formájában megőrizték a börtönt, a cellákat, a korabeli „graffitiket", és a torony felső, panoráma szintjén számos turista jelenlétével kell számolni. A kilátás a Dunára pazar lesz, javaslom, mindenki úgy tervezze az útját, hogy maradjon ideje gyönyörködésre.

Lengyel-Annafürdő innen jó pár szárnycsapás. A híres Gyulaj-i kerek erdők közepén fekvő ökoturisztikai központot Tamási felől érdemes megközelíteni. Nincs is szebb és romantikusabb kiránduló hely az őszi erdőnél. És mi esne jobban a kirándulás után az újbornál és libatornál?

A Baranyában honos társaim a Villány-Siklósi borút több településén is gyülekezhetnek. Siklóson ugyancsak a várat érdemes célba venni a repülés tájolása során. Nem lesz ez nehéz, hiszen ez Magyarország legnagyobb, épen maradt vára. Figyelem! A tavalyi felújítások miatt minden csillog villog, kívül-belül. Emiatt napszemüveg használata ajánlott landoláskor. A nagyobb távolságból érkező résztvevőknek ajánlom figyelmébe a vár lábánál fekvő termálfürdőt. Emberi vélemények szerint isteni hely. A közeli Tenkes Csárda arról híres, hogy csak a válogatott, háztáji neveltetésű rokonságunkat engedi asztalaira. Villányba és  Villánykövesdre a tradicionális pincesorok szerelmesei szárnyaljanak. Vörösborral moshatják le az út porát. Az Orfűn megpihenés a sportos csapatoknak való: itt a mecseki, kijelölt túraútvonalak mellett az extrém barlang túrák, a lovaglás, a kerékpározás – akár Pécsig, kiépített bicikliúton -, a közeli Abaliget cseppkőbarlangja és Denevér Múzeum segít a nagy evészet-ivászat ledolgozásában.

Somogyban a híres vadászterület, Kaszó is bemutatja, hogy nem csak vadételekben nagy. Az Európa Nostra díjas skanzenjáról ismert Szenna is liba-napoktól lesz hangos novemberben. A szomszédos kis zsáktelepülés, Patca a kemencéiben sült liba-finomságokon kívül az ország legnagyobb beltéri csúszdaparkjával, és számos gyerekprogrammal várja az arra szállókat.

Részletes információt a fentiekről, és számos további programlehetőségről, landolási pontról a http://itthon.hu/libatour–on teszünk közzé.

Mámor Gá-bor, légi irányító"

Dél-Dunántúl Márton-naphoz kapcsolódó ajánlatai <<ITT>>

libapár sxc.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr155607933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása