Test és lélek egyensúlya - indul a HARMÓNIA!

2013. november 25. 09:46 - Dél-Dunántúl

clip_image001.jpg

Karácsonyra hangolódni sokféleképpen lehet: az egyik legkellemesebb módja egy családi gasztrotúra, melynek során ihletet, ötleteket meríthetünk, jó áron be is szerezhetjük a különleges alapanyagokat és nem utolsó sorban az év végi hajtás közepette pihenhetünk egy jót, feltöltődhetünk energiával.

Dél-Dunántúl ezer völggyel tagolt hegyes-dombos tájai kiapadhatatlan kincsesbányát jelentenek a bor és az ínycsiklandó ételek rajongói számára. Gazdag erdők, termékeny folyóvölgyek, gondosan művelt szelíd lankák jellemzik e vidéket, mely vadban is igen gazdag. Bővelkedik zamatos borokban: a jól ismert villányi és szekszárdi borvidékek mellett itt helyezkedik el a pécs-mecsekaljai és a tolnai borvidék is. Ám a régió nemcsak borútjai egyedülálló hálózatáról, hanem a helyi alapanyagokból különleges ízkölteményeket kínáló, kiemelkedő színvonalú éttermeiről is. A vendégszeretet errefelé mindenütt kézzelfogható: a falusi turizmus barátságos kis vendégfogadóitól a megyeszékhely legelegánsabb étterméig.

Az advent ugyanakkor az elcsendesedés, a várakozás, az ünnepi készülődés ideje, amikor hétről hétre közelebb kerülünk lélekben és időben is az ünnepléshez. Engedjünk magunknak időt egy meghitt találkozásra egy pohár fűszeres forralt bor mellett, örvendezzünk a betlehemeseknek – ezekről az élményekről is szólnak a karácsonyi vásárok.

Régiónk téli időszakra vonatkozó kínálatát egy csokorba gyűjtöttük össze, melyek megtekinthetők a http://itthon.hu/deldunantul/harmonia-teli-ajanlatok oldalon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr935654826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása