Karácsonyra hangolódni sokféleképpen lehet: az egyik legkellemesebb módja egy családi gasztrotúra, melynek során ihletet, ötleteket meríthetünk, jó áron be is szerezhetjük a különleges alapanyagokat és nem utolsó sorban az év végi hajtás közepette pihenhetünk egy jót, feltöltődhetünk energiával.
Dél-Dunántúl ezer völggyel tagolt hegyes-dombos tájai kiapadhatatlan kincsesbányát jelentenek a bor és az ínycsiklandó ételek rajongói számára. Gazdag erdők, termékeny folyóvölgyek, gondosan művelt szelíd lankák jellemzik e vidéket, mely vadban is igen gazdag. Bővelkedik zamatos borokban: a jól ismert villányi és szekszárdi borvidékek mellett itt helyezkedik el a pécs-mecsekaljai és a tolnai borvidék is. Ám a régió nemcsak borútjai egyedülálló hálózatáról, hanem a helyi alapanyagokból különleges ízkölteményeket kínáló, kiemelkedő színvonalú éttermeiről is. A vendégszeretet errefelé mindenütt kézzelfogható: a falusi turizmus barátságos kis vendégfogadóitól a megyeszékhely legelegánsabb étterméig.
Az advent ugyanakkor az elcsendesedés, a várakozás, az ünnepi készülődés ideje, amikor hétről hétre közelebb kerülünk lélekben és időben is az ünnepléshez. Engedjünk magunknak időt egy meghitt találkozásra egy pohár fűszeres forralt bor mellett, örvendezzünk a betlehemeseknek – ezekről az élményekről is szólnak a karácsonyi vásárok.
Régiónk téli időszakra vonatkozó kínálatát egy csokorba gyűjtöttük össze, melyek megtekinthetők a http://itthon.hu/deldunantul/harmonia-teli-ajanlatok oldalon.