Karácsonyváró receptek a Dél-Dunántúlról 1.

2013. december 19. 09:47 - Dél-Dunántúl

Alig pár nap van már csak karácsonyig, de biztos vagyok benne, hogy sokan még nem tudják, mi is legyen a karácsonyi menü, hacsak nem a megszokott receptekhez nyúlnak.

Íme Dél-Dunántúlról néhány ötlet; minden napra, egészen Karácsonyig...

dunaihalaszle.jpg

 

Dunakömlődi ponty halászlé

Elkészítés: 45 perc

Hozzávalók:
160 dkg ponty hús,
20 dl víz,
2 fej vörös hagyma,
só, ízlés szerint
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 csípős cseresznyepaprika,
4 evőkanál tört piros paprika.


A halat megtisztítjuk, a belsőségét félre tesszük. A halhúst patkóra vágjuk, és előre besózzuk.  A bográcsba rakjuk, hideg vizet teszünk rá, hozzá adjuk a megfelelő mennyiségű sót, belerakjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát, a cseresznye paprikát és a leturmixolt vöröshagymát. Alá gyújtunk és főzzük. Amikor elkezd forrni, akkor beletesszük a tört piros paprikát, meg a belsőséget. Forrástó számítva 20 perc alatt készen van.  Fontos hogy ahány kiló hal van, maximum annyiszor 1.4 liter vizet lehet hozzá adni, hogy ne legyen híg.
Kézzel gyúrt, sós vízben főtt házi metélttel tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr305699136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása