Március a Barlangok Hónapja!

2014. március 07. 10:00 - Dél-Dunántúl

Márciusban a szervezett természetismereti programok és kirándulások középpontjában országszerte a barlangok állnak. A Barlangok Hónapja elnevezésű eseménysorozat a barlangok világára, a természet erőinek munkája nyomán évmilliók alatt létrejött csodálatos felszín alatti képződményekre, valamint a barlangok élővilágának titkaira hívja fel a figyelmet. A barlangok kedvezményes belépőkkel látogathatók, ráadásul a látogatók tartalmas programokon, szakvezetéseken juthatnak sok hasznos információhoz. A programsorozat dél-dunántúli eseményeinek helyszíne az Abaligeti-barlang, a Tettyei Mésztufa-barlang és az orfűi Mészégető-források barlangja.

manotura.jpg

Az Abaligeti-barlang programkínálata:

Talán a legizgalmasabban a "Meditáció és hangséta" hangzik. Nézzük, mi is ez?
A túra keretében a barlang vizuális megismerése mellett a résztvevőknek alkalmuk nyílik 20 percen át gondolatokba, meditációba mélyülni, ezáltal a hétköznapok zajaitól, problémáitól eltávolodni a Bodó-hegy belsejében, 40 méterrel a felszín alatt. A hangséta során a barlangi patak megannyi hangjára koncentrálva, csendben, lassan járhatják végig a résztvevők a barlangot. A program során a látvány élmények mellett kiemelt szerepet kap a hangok különleges, sajátos világa.

A családokat "Szezonnyitó családi nap" is várja. Itt a gyermekeket mesés elemekkel átszőtt manótúra várja, amelyet egy denevérfi vezet! A "fölnőttek" részt vehetnek egy fotós túrán a Denevér tanösvényen, természetesen szakképzett fotóstúra vezetővel. Az iskolásokat barlangi földrajzóra és biológia óra is várja!

sarkany2.jpg

A Tettyei Mésztufa-barlang programjai:

A "Tettyei délelőtt" során a résztvevők szakvezetés keretében ismerhetik meg a különleges hangulatáról ismert Tettyei Mésztufa-barlangot, amely részben a természet, részben az ember munkája nyomán nyerte el mai formáját. A barlang megtekintését követően a megújult Pintér-kert Arborétumot látogathatják meg az érdeklődők. A programot helytörténeti séta egészíti ki a Tettyén.

PICT0055.jpg

Mészégető-források barlangja garantált ajánlata:

A garantált kalandtúra garantált élmény! A Mészégető-források barlangja változatos szélességű, aktív patakos barlang, egyediségét az oldásos formák, vízesések adják, jellegzetessége a kőzet felszínét borító mangán-kiválás okozta fekete bevonat. A kiépítetlen „vad” barlang szakképzett túravezető kíséretében, előzetes bejelentkezést követően látogatható. A túra hossza 400 m, a szükséges felszerelést a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság biztosítja a látogatók részére.

 További információ a programok időpontjairól és az árakról <<ITT>>

Barlangi kalandra fel!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr495843088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása