Föld Napja a Tettyén

2014. április 17. 10:00 - Dél-Dunántúl

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én e szavakkal indított mozgalmat a Föld védelmében. A Föld Napja mozgalom mára az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás világszerte, ezernél több szervezet vesz részt benne.

get_item.php.jpg

Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld Napja alapeszméje szellemében – idén április 26-án, 10.00 és 15.00 óra között.

A házigazdák a hagyományoknak megfelelően a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint pécsi és Pécs környéki szolgáltatók, civil szervezetek lesznek. A programok középpontjában a környezettudatos életmód népszerűsítése áll, a „zöldköznapok” jegyében.

Tervezett témák: szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése látványos akcióval, energiatakarékosság és természetvédelem, kreatív alkotó foglalkozások, madárgondozás, natúr almalé kóstoló, egzotikus állatok és növények bemutatója, kvízjáték, környezetbarát közlekedés, ASZPIK termelői piac, Retro könyvvásár, pecsétgyűjtő játék ajándékokkal!

Helyszín: Pécs, Tettye tér.
Időpont: 2014. április 26., szombat, 10.00-15.00

A programon való részvétel ingyenes. Megközelítés: egyénileg
A Föld Napja üzenetének jegyében javasoljuk, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe! (33-as autóbuszjárattal, a Főpályaudvar – Tettye tér között)

További információ:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459.
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu
www.ddnp.hu/foldnapja2014

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr136028098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása