Hosszú hétvége a Dél-Dunántúlon

2014. április 29. 10:00 - Dél-Dunántúl

A túrázáson kívül is van még ötletünk a hosszú hétvégére! Legyen szó akár Orfűről, Pécsről, Szekszárdról, vagy a gyönyörű Villányi borvidékről, a régió számos programmal hívogat minden kedves vendéget!

dsc-0628.jpg

Orfűi Vízisport Évadnyitó és Tókerülő modell vitorlás verseny
Időpont: 2014. május 2-4.
Helyszín: Orfű, Vitorlás telep
A Pécsi-tavi Vízi-sport Évadnyitó nem csak a vitorlázók ünnepe. A szezonnyitás közös ceremónia a kis mecsekaljai tavon. Kajakosok, kenusok, sárkányhajósok éppúgy részt vesznek az évadnyitányon, mint a vitorlázók, szörfösök és a modellvitorlázók. Pénteken, május másodikán Medvehagyma Regatta lesz egyméteres modellvitorlásoknak.  Péntektől vasárnapig, ideális szélviszonyok esetén rendeznek futamokat a szörfösök. Sárkányhajókkal, kajakokkal és kenukkal is folyamatosan találkozhatunk a három nap alatt a Pécsi-tó vízén. Szombaton lesz a legnagyobb honi modellvitorlás dili, a Tókerülő, a Pécsi-tó Kékszalagja. A Tókerülő egy modellvitorlás túraverseny, amelyen gyakorlatilag bármilyen modellvitorlással el lehet indulni, így nagyon fura szerkezetek is megjelenhetnek az idén négy éves versenyen. Szombaton a Tókerülő előtt sor kerül az évadnyitó protokollra, a vízen sportolók felvonulására és az ünnepélyes tókoszorúzásra. Hagyományos orfűi nyílt nap is lesz szombaton. A tókerülés után nyílik meg Gyöngyösi Cecília kiállítása Magyar Modellvitorlázók Portréi címmel.
Vasárnap a kisebb Micro Magic modellvitorlás hajóosztály ranglistaversenye zárja az orfűi évadnyitó programsorozatot. Az idei Tókerülő a rekorddöntés jegyében telhet, mind az 1:10:43-as tókerülő rekordidő tekintetében, mind a 43 versenyző vonatkozásában. Hajrá modellvitorlázás, hajrá Orfű, hajrá Pécsi-tó!
Információ:
Tel: 70/296-1616
E-mail: ribacz.peter@orfu.hu
Internet: www.orfu.hu

zsfeszt1_1.jpg

III. Zsolnay Fesztivál
Időpont: 2014. május 1-3.
Helyszín: Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed
Az idei, harmadik életévébe belépő Zsolnay Fesztiválunk is ezekre az elvekre épülve fogott össze az Egyetemmel, mintegy újabb erővonalat teremtve az eddigiek mellett. A Zsolnay Kulturális Negyedben és a Kodály Központban lévő 23, különleges arccal rendelkező helyszín már eleve egyedivé teszi rendezvényünket, nem beszélve az 500 művészről és azokról a családi- és közösségi programokról, melyek egyaránt izgalmas élményt jelenthetnek kisgyereknek, egyetemistának, nyugdíjasnak.
Olyan fesztiválra invitálunk, melyen még sosem jártál. Egyszerre kínálunk meghitt hangulatú kulturális varázskertet, ahol lazíthatsz, magadba szívhatod a kultúrát, a művészetet és nyugodtan kikapcsolódhatsz. Ugyanakkor közösségi, jótékonysági, pályaorientációs, valamint sport- és egészségügyi programjainkon valódi tudást, használható tapasztalatot szerezhetsz az élet legfontosabb területeiről.
Végül pedig a zenekedvelők és fesztiválrajongók sem csalódnak, hiszen közel 40 koncerten mulathatnak, egészen hajnalig! Itt a tavasz, lazíts velünk a szabadban, hiszen három nap pihenés mindenkinek jár! Szeretettel várunk a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok rendezvényein!
Információ:
Tel: 72/500-350
E-mail: info@zsn.hu
Internet: www.zsn.hu

borzsongas-31.jpg

Borzsongás
Időpont: 2014. május 1-4.
Helyszín: Villányi borvidék
Zsongó borudvarok a Villányi borvidék különböző pincészeteinél: zene, irodalom, film, gasztronómia, gyermekfoglalkozások, tánc, majális, Bor-Ász labdarúgó mérkőzés
Információ:
Tel: 72/492-181
E-mail: info@villanyiborvidek.hu
Internet: www.villanyiborvidek.hu

79935.jpg

V. Borvidék Félmaraton
Időpont: 2014. május 3.
Helyszín: Szekszárd
A futóverseny útvonala a városon és a Szekszárdi Történelmi Borvidéken keresztül halad át. Külön élményt jelenthet a borvidék hűvös szurdokain keresztülfutó versenyzőknek, hogy a hagyományos frissítő pontokon a vízen kívül a helyi borászok nedűit fogyaszthatják. A kiváló hangulatról a fröccsökön túl, több együttes is gondoskodik, akiknek zenéjét az útvonalon a szurkolók is élvezhetik
Információ:
Tel: 30/9572-761
E-mail: info@borvidekfelmaraton.hu
Internet: www.borvidekfelmaraton.hu

Ha megszületett a döntés, nincs más teendő, mit szállást keresni!
Kedvező tavaszi szállásajánlatok <<<ITT>>>

Útra fel! Irány a Dél-Dunántúl!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr376071939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása