Legjobb nyári táborok a Dél-Dunántúlon

2015. június 08. 15:41 - Dél-Dunántúl

A nyári szünet, a vakáció már itt van egy karnyújtásnyira! A gyerekek, iskolások mehetnek majd a szabadba, élvezhetik a nyarat, a szabadságot. Ezt a rengeteg szabadidőt sokféleképpen el lehet tölteni, mi most arra adunk néhány tippet, ha közösségi, élménydús, ugyanakkor hasznos és tartalmas időtöltésre vágyik az ifjúság.

pecs_cella-septichora-latogato-kozpont_latnivalok_ismeretlen-fotos_latogatok_a.jpgKulturális táborok Dél-Dunántúlon (fotó: Zsolnay Örökségkezelő NKft.)

Kulturális táborok

A pécsi Cella Septichora Látogatóközpont táboraiban időutazásban lehet részünk, az ókortól elkezdve a középkoron és a török koron át egészen az újkorig. Megismerhetjük az ókori Sopianae (Pécs) római életét, megismerhetjük a Püspökvár titkait, de elindulhatunk Evlia Cselebi (török történetíró) nyomában is akár.
Orfűn, a helyi kézműves egyesület alkotóházában megismerkedhetünk a fazekassággal, fafaragással, nemezeléssel, és a könyvkötészet rejtelmeibe is beavatják a tudásra éhes csemetéket.

Az atomvárosban, azaz Pakson olvasótábor várja a kamaszokat. A 22. alkalommal megrendezésre kerülő táborban erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági diákok és pedagógusok műhelymunkái folynak két héten át.

lovastabor_mohacsi_lovasklub.jpgLovas táborok Dél-Dunántúlon (fotó: Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma)

Lovas táborok

Lóháton igazán a természet részévé válik az ember. Nemzeti programok, betyár-, csikós- és huszárbemutatók várják a nagyérdeműt, és persze a kihagyhatatlan nyári lovastáborok.

A Zselic és a Mecsek találkozásánál Bükkösdön bújik meg a régió egyik kiemelt gyerek lovastáborának helyszíne, a Szentdomjáni Lovasudvar. Az egész nyáron át tartó táboraikba nemcsak a haladókat várják, a kezdők is megismerkedhetnek a lovaglás alapjaival, a ló gondozásával, miközben kirándulnak a Nyugat-Mecsekben, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

Pécsen a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület nyári lovas (és kutyás) táborai nyújtanak felejthetetlen szórakozást. A "szakmai"  programok mellett kirándulás, játék és kézműves programok várják a gyerekeket.A Mohácsi Lovasklub mindennapi lovaglást ígér a teljesen felújított lovardában Puszival, Pufival, Arankával, Csillaggal, Manóval, Acéllal és a többi pónival.

Ha Bóly, akkor a Csemete Lovasiskola! A lósuli nyári táborai során nemcsak a lovaglással ismerkedhetünk meg, lőhetünk igazi Kassai íjakkal, biciklis ügyességi versenyen vehetünk részt, ahol billenőpad, rázópad, ferdepálya és egyéb meglepetések várják a bátrakat! A lovasiskolának saját medencéje is van!

csaladinap_20120929_132.jpgKalandtáborok a Dél-Dunántúlon (fotó: Mecsekerdő Zrt.)

Kalandtáborok

Ha kaland, akkor Mecsextrém Park, nem igaz? Vagy inkább a gyerekek kedvence, a Katica Tanya napközis tábora? Ennél is különlegesebb élményre vágyunk? Akkor irány Kaszó, Somogy zöld szívének vadásztábora, ahol a tettre kész srácok megtanulhatnak íjjal és vadászpuskával lőni, részt vehetnek esti vadlesen és vadetetésen is!

Alsómocsoládon a Csillagász tábor keretében nemcsak csillagászati ismeretekre tehetünk szert, izgalmas programok várnak földön, vízen és levegőben egyaránt: hajókázhatunk, kenuzhatunk, még repülőgép szimulátoruk is van!

nyomkereso_vadasztabor_a_gemencen.jpgErdei iskolák táborai Dél-Dunántúlon (fotó :Gemenc Zrt.)

Erdei iskolás nyári táborok

A nyári táborok sorából nem maradhatnak ki az erdészetek erdei iskoláinak nyári táborai, amelyekben igazán eggyé válhatunk a természettel! Már a táborok elnevezései is csupa izgalmat, szórakozást ígérnek: Magonctábor, Gyalogcincér tábor, pagonyjáró tábor, fűben-fában játéktábor, erdőkerülők tábora, Kis Vuk felfedezőtábor, természetfotó- és élménytábor várja a Mecsekerdő szerelmeseit a Mókus Suliban és a Kikerics Erdei Iskolában.

A gemenci nyomkereső vadásztábor során gyalog, kerékpáron, túrakenuval, lovasfogattal és erdei vasúttal járhatjuk be az erdőt.

Az erdei manók nyári tábora a Cseresznyéskert Erdei Iskolában várja a táborlakókat, míg az erdei hangya ökotábor a Sziágyi Erdei Iskolában nyitja ki kapuit a nyáron.

Számtalan lehetőség kínálkozik, hogy gyermekeinknek feledhetetlenné tegyük a nyarat! Hát induljon a nyár, és irány Dél-Dunántúl!

A nyári táborokról részletes információk,
árak és a jelentkezések feltételeiről bővebb információk honlapunkon >>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr687526162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása