Új kastélyszállóval gazdagodott a Dél-dunántúli régió

2015. június 30. 12:45 - Dél-Dunántúl

Régiónk az egy főre jutó kastélyok számát tekintve az egyik leggazdagabbnak számít az országban. Elég csak az országos hírnévnek örvendő bikali Puchner Kastélyt, az S.O.S. szerelem című filmből ismertté vált kutas-kozmapusztai, ötcsillagos Hertelendy Kastélyt említeni. De szép számmal találhatók kisebb, romantikára teremtett kastélyok is, mint a simontornyai Fried Kastély, a felsőmocsoládi Bánó Mária Kastély, vagy a Zichy család egykori birtokán, Bikácson kialakított Zichy Park Hotel.

kutas---kozmapuszta_hertelendy-kastely_hangulatok_horvath-gabor_gab-2793_a.jpgHertelendy Kastély (fotó: Magyar Turizmus Zrt.)

Nemrég hasonló, teljes körű felújításon esett át a Tolna megyei Bölcske-Szentandráspusztán található Szent András Kastély is. A csaknem Magyarország közepén fekvő kastély parkerdővel, két tóval és patakkal, gyümölcsfákkal,150 éves gingko biloba, platán és szilfákkal körül vett területén nemcsak az országos műemlék védelem alatt álló kastély kapott helyet, találunk itt kápolnát, újonnan épített vendégházakat és egy pezsgő pincészetet is.

photo_by_fenylabor.jpgSzent András kastély (fotó :Ferling PR)

A kastély Toscan stílusú kényelmes és barátságos, családias villa, berendezése antik darabokból és hozzájuk válogatott, modern elemekből készült. A falakon 20-sz.-i és kortárs festők munkáiban gyönyörködhetünk. 

A vendégházak vidéki stílusban berendezett de a mai életvitelnek megfelelő épületek, előttük hatalmas terasz, és a teraszokon kényelmes bútorok biztosítják a pihenést.

A kastély- alá-mellé- épített új pincében pezsgő manufaktúra kapott helyet. A tervek között szerepel a kastély saját pezsgőjének kialakítása, illetve a vendégek lehetőséget kapnak arra, hogy saját címkével és design-nal készítsek el saját pezsgőjüket.

A Szent András Fogadó mellett találjuk a tavat, a patakot a kis híddal és az erdőt. A tó fürdésre is alkalmas azok számára , akik a természetes vizeket szeretik.A tó mellett, nem messze az erdőtől nyári főzésekre és étkezésekre alkalmas kerti kemence található sütési-főzési lehetőséggel.

További információ a Szent András kastélyról >>>

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr407585150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása