Rangos elismerés a Zsolnay Kulturális Negyednek

2012. december 06. 16:52 - Dél-Dunántúl

zskn1.jpg

A Zsolnay Kulturális Negyed nyerte a XIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat I. díját, ráadásul a pályázók szavazatai alapján kiosztott különdíjat is a Negyednek ítélték a versenyzők. A Zsolnay Kulturális Negyed pályázatát a beruházás projektmenedzsment feladatait ellátó Pécs Városfejlesztési Nonprofit Zrt. nyújtotta be, a díjakat december 4-én vette át Nagy Csaba, Pécs MJV alpolgármestere és Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Nzrt. vezérigazgatója.

A pályázatot a legnagyobb nemzetközi ingatlanfejlesztési társaság (FIABCI) hazai tagozata, a FIABCI Magyarország és a Magyar Ingatlanszövetség közösen írta ki, a hazai beruházások népszerűsítése és megismertetése érdekében.

A Zsolnay Kulturális Negyedet a hazai ingatlanfejlesztési szakma prominens tagjaiból álló zsűri 27 versenyző közül találta a legalkalmasabbnak a Nívódíj elnyerésére. (Második helyen a tatai Platán Restaurant & Café, Platán Várárok Vendégház, harmadik helyen pedig a sopronbánfalvai Pálos- Karmelita kolostor végzett.)

„A Zsolnay Kulturális Negyed Közép-Európa legnagyobb barnamezős fejlesztése, ahol az értékek megőrzésével és a kor szelleme szerinti hasznosításával hazánk egyik legsokoldalúbb, építészetileg egységes, legvonzóbb kulturális terét sikerült létrehozni” – olvasható a nyertes pályázat értékelésében.

 A Baranyi - Csaba Kata, Herczeg László, Pintér Tamás János által tervezett, az Európai Unió és Pécs MJV Önkormányzata által finanszírozott, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. - Magyar Építő Zrt. alkotta Konzorcium kivitelezésében megvalósult, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. üzemeltetésében működő Zsolnay Kulturális Negyedet nem csak a szakmai zsűri, hanem a pályázók (versenytársak) is a legjobbnak látták, így az első díj mellett a beruházás a pályázók szavazatai alapján odaítélt különdíjat is elnyerte.

A FIABCI pályázatain az Európa Kulturális Fővárosa program beruházásai eddig is sikeresen szerepeltek:

  • 2011-ben a Kodály Központ a szakmai zsűritől II. díjat kapott, illetve a koncertközpont elnyerte a pályázók által adományozható különdíjat is
  • a nemzetközi FIABCI nívódíj pályázaton pedig szintén második helyet ért el középület kategóriában a Kodály Központ 2011-ben

 Baranyi - Csaba Kata, Herczeg László és Pintér Tamás János tervezők munkáját idén ősszel több szakmai díjjal is elismerték, így 2012-ben elnyerték a Molnár Péter Díjat, a Szendrői Jenő Díjat, illetve a Média Építészeti Díja első helyezését is épület kategóriában.

zskn2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr404951391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása