Hajfonat a szennai skanzen domboldalán!

2013. július 30. 10:00 - Dél-Dunántúl

204952_fonat.jpg

Ekkorát még biztosan nem látott senki sem!

Hugyecsek Balázs és három társa 12 órán keresztül készítette a hatlmas installációt. Ezen a hét végén a skanzen ugyanis egy hétköznapi dolgot mutatott be a látogatóknak érdekes és merész megközelítésből. A hajfonat szénából készült és egy olyan hálóba húzták be, amilyenekbe a karácsonyfákat szokták tenni szállításkor, a végén pedig egy fiatalos, piros masni található.

Az installáció célja, hogy a mai kor emberét a múltba vezesse. A hajfonat kiinduló pontja a temetődomb, ettől lesz szakrális jellege az alkotásnak, hiszen ahogy a domboldalon omlik le a hajfonat, úgy lesz egyre frissebb. Ezzel a régi kor és a mai világ egy helyen jelenik meg, kifejezve a  tiszteletet őseink iránt.

Két napig minden a hajról szólt a falumúzeumban, miközben a természet formavilágát és kellékeit alapul vevő „Land - Art” kortárs művészeti irányzat képviselője is bemutatkozott Szennán. A múzeum a körülötte lévő közösségnek a tudását gyűjti össze, s ebből építi föl a saját rendszerét. Az így összegyűjtött tudást aztán visszacsepegteti az aktív, majd a felnövekvő generációnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr725431822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása